Workshop: Minnet och brain breaks

Föreläsare: Annika Nilsson och Lena Winqvist

Free Ticket


Online event registration and ticketing powered by Event Espresso
  • 2018-11-22
    15:00 - 17:00

Undervisa hjärnsmart

Forskningen om hjärnan fullständigt exploderar! Missa inte att ta del av hur du kan överföra neurovetenskapen till din undervisning. Vi ger dig ett neurovetenskapligt ramverk.

Att undervisa hjärnsmart låter stort. Vi menar att storheten ligger i de små justeringarna av didaktiken. Med didaktiken som grund bygger vi broar till neurovetenskap och kognitionspsykologi. Genom broarna vill vi förmedla kunskap om hur​ ​du kan lära dina elever att lära, samt hur du kan skapa goda förutsättningar för ett effektivt lärande i klassrummet – oavsett ålder och undervisningsgrupp.

Workshoparna “Undervisa hjärnsmart” varvar teori med handfasta undervisningsstrategier. Mellan de olika tillfällena finns möjlighet att öva och pröva på hjärnsmarta strategier i undervisningen för att sedan diskutera och reflektera över effekter och hur du kan utveckla “görandet”.

I höst kan du välja mellan tre olika workshopsserier (A, B och C) med olika upplägg och innehåll. Givetvis inleds alla tillfällen med kaffe och fika för att fylla på glukos till hjärnan.

Har du svårt att få loss tid så kommer vi gärna ut till din skola med ett upplägg som passar just er!

Hoppas vi möts!
Annika Nilsson och Lena Winqvist

C. Minnet och brain breaks

Antal tillfällen: ​2 Datum: ​22/11 och 28/11 Tider: ​15.00-17.00

Workshop 1: Minnet

Den första workshopen tar sin utgångspunkt i att hjärnan är plastisk och formbar (neuroplasticitet) och vad det innebär för synen på lärande. Vad händer i hjärnan när man lär sig något nytt? Med en grundläggande modell för inlärning (AGES) baserad på neurovetenskap kan du förmedla till sina elever ​hur ​de kan effektivisera skapandet av hållbara långtidsminnen.

Workshop 2: Brain breaks

Vår beprövade erfarenhet säger oss att man bör byta moment under en lektion för att hålla elevernas uppmärksamhet. Neurovetenskapen säger samma sak. Lär dig om rörelsens effekter på koncentration, vakenhetsgrad, kreativitet och minnet och hur du enkelt kan infoga rörelse i klassrummet. Ta med dig en rad olika brain breaks till ditt klassrum.

Mötesplats:  

adress:
Rönnbladsgatan 1B, 21216, Malmö