Gå direkt till innehållet

Olympiadagen i Malmö

Inbjudan till Olympiadagen
  • Olympiadagen i Malmö2021-08-24 - 2021-08-26

Information till lärare i årskurs 3-6

Olympiadagen är en glädjefylld och avslappnad idrottsdag i härlig olympisk anda. Barn och ungdomar får prova på idrotter tillsammans med lokala föreningar och samtidigt träffa olympier som finns på plats för att inspirera.

Olympiadagen genomförs på flera orter i Sverige av Sveriges Olympiska Kommitté i samverkan med lokala arrangörer.  Nu kommer Olympiadagen till Malmö.

Olympiadagen i Malmö kommer att gå av stapeln på Bulltofta den 24:e, 25:e och 26:e augusti. Det blir alltså hela tre Olympiadagar för skolorna i år! Det har varit väldigt stort intresse från skolorna att medverka tidigare år och nu när vi kan köra tre dagar så hoppas vi att vi ska kunna ta emot alla klasser som anmäler sig. Vi bjuder in elever i årskurs 3-6 från hela Malmö. Anmälan är en intresseanmälan. Du anmäler din klass och inom tre veckor efter att anmälan har gått ut får du besked om din klass kom med eller inte. Det kostar inget att vara med på Olympiadagen.

Covid-19
Vi följer såklart utvecklingen av pandemin noggrant och reserverar oss för att evenemanget kan bli inställt med kort varsel om restriktionerna kräver det. Vi kommer även att planera evenemangsområdet så att det blir ett bra flöde för klasserna och att elever från olika skolor inte ska behöva blandas med varandra.
Bra att veta inför dagen
·       Varje skola ansvarar för transport till och från arenan samt elevernas lunch.

·       När ni kommit till Bulltofta ska du registrera din klass. Då får ni karta över området och nummerlappar till alla elever. Nummerlapparna är ett kul minne som många barn brukar samla olympiernas autografer på.

·       Vill ni arbeta med OS innan dagen så finns det idéer och tips på https://sok.se/vara-projekt/os-i-skolan.html

Anmälan
Anmälan öppnar 15:e mars och du hittar den här https://sok.se/vara-projekt/olympiadagen.html Kom ihåg att det är en klass per anmälan som gäller. Observera att detta alltså är en intresseanmälan och att vi efter att anmälningstiden har gått ut meddelar vilka klasser som kom med.

Arrangör och kontaktpersoner
Arrangör: Malmö Stad och Skåneidrotten i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och dess samarbetspartners.
Frågor om Olympiadagen i Malmö?
Välkommen att höra av dig till:
Mikael Wigsten, Fritidsförvaltningen Malmö Stad. Mail: mikael.wigsten@malmo.se

Slumpa en artikel