Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Programmering med LEGO WeDo för förskoleklasspedagoger 11 september

Föreläsare: Daniel Pamp

  • 2018-09-11
    14:00 - 16:30

Grundskoleförvaltningen i Malmö stad har gjort en satsning inom LEGO Education där samtliga skolor med F – 6 har fått en uppsättning på 15 lådor LEGO WEDO. Under höstterminen 2018 kommer vi att genomföra ett antal utbildningstillfällen för förskoleklasspedagoger i hur LEGO WEDO kan användas som ett verktyg för lärande i förskoleklassen. Utbildningen består av ett tillfälle där ni ges möjlighet att bekanta er med LEGO WEDO, testa på att konstruera och programmera robotarna samt få ta del av kollegiala erfarenheter gällande hur LEGO WEDO kan användas i skolan utifrån de nya delarna i LGR11 (reviderad 1 juli 2018). Vi kommer att utgå från en del av förskoleklassens sju förmågor.

Ni behöver ta med en dator, Chromebook eller surfplatta och ni hittar den senaste programvaran på: https://education.lego.com/en-us/downloads/wedo-2

Fortbildningen kommer att hållas av Caroline Palmgren, förskoleklassutvecklare och Daniel Pamp, IT – pedagog på Pedagogisk Inspiration. För frågor kontakta Caroline Palmgren på caroline.palmgren@malmo.se eller Daniel Pamp på: daniel.pamp@malmo.se.

Utbildningen hålls på Pedagogisk Inspiration våning 4. Ni anmäler er till receptionen på Rönnblomsgatan 6A och får en ”tag” som ni använder för att åka upp i hisstornet till Pedagogisk Inspiration.

Vi bjuder på fika.

Ni anmäler er här: https://goo.gl/forms/kejtaeOz0k4vFqtx1

hälsningar,

Caroline Palmgren
Förskoleklass och fritidshemsutvecklare
Pedagogisk Inspiration
Malmö stad
caroline.palmgren@malmo.se

Daniel Pamp
IT – Pedagog
Pedagogisk Inspiration
Malmö stad
daniel.pamp@malmo.se

Mötesplats:  

adress:
Rönnblomsgatan 6A, 212 16, Malmö

Beskrivning:
LEGO - bordet på Pedagogisk Inspiration våning 4. Anmäl er i receptionen på Rönnblomsgatan 6A och ta sedan hissen upp.

Slumpa en artikel