Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Skolbiblioteket spelar roll! Fokus på MIK i teori och praktik

Skolbiblioteket spelar roll står på blå botten.
  • 2019-11-13
    08:30 - 16:30

OBS! Konferensen är fullbokad!

2017 hölls konferensen “Skolbiblioteket spelar roll! Så bidrar skolbiblioteket till måluppfyllelse och skolutveckling” i Malmö. Då handlade det om olika perspektiv på skolbiblioteksutveckling. Nu är det dags igen. Denna gång är temat Medie- och Informationskunnighet (MIK). 

Digitaliseringsstrategin för skolväsendet (Regeringen, 2017) lyfter skolbibliotekariers pedagogiska roll vid arbetet med att stärka elevernas medie- och informationskunnighet. Statens medieråds undersökning MIK för framtida lärare och bibliotekarier (2019) konstaterar att det råder stora skillnader i utbildningarna för lärare och bibliotekarier och förståelse av MIK-begreppet. MIK lyfts i större utsträckning på bibliotekarieutbildningarna. Skolbibliotekarier har därför en självklar och tydlig koppling till arbetet med MIK på skolorna.

Men hur ser det ut i verkligheten? I Malmö har skolbibliotekarietjänster på grundskolorna fördubblats i antal de senaste två åren. En positiv utveckling som bidrar till stora möjligheter i samarbetet med lärare när det rör MIK. Vill du bli inspirerad och få mer kunskap om MIK som du kan arbeta vidare med i ditt dagliga arbete på skolan? Kort sagt, vill du veta hur du skapar ett skolbibliotek som spelar roll i arbetet med MIK?

Anmäl dig till PDM:s skolbibliotekskonferens onsdagen den 13 november.
Konferensen vänder sig till skolledare, skolbibliotekarier och annan skolbibliotekspersonal, it-pedagoger och lärare i Malmö stad. Kom gärna tillsammans!

Tid: Onsdagen den 13 november 2019 kl 08.30-16.30
Plats: Sankt Gertrud, Östergatan 7B, Malmö
Kostnad: Konferensen är kostnadsfri. Lunch och fika ingår. Meddela eventuella förhinder snarast möjligt. Om förhinder ej meddelats debiteras skolan 500 kr.
Anmälan: Senast den 30 oktober i Anmälningsformuläret
Frågor skickas till maria.schedvin@malmo.se
Följ konferensen live eller i efterhand på Pedagog Malmös youtubekanal.
Konferensprogram

Mötesplats:  

Mötesplatsens nr: 040-25 85 55

Mötesplatsens hemsida:

adress:
Östergatan 7B, 21125, Malmö

Slumpa en artikel