Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Undervisa hjärnsmart – Workshop 3: Motivation

Annika Nilsson och Lena Winqvist.

Föreläsare: Annika Nilsson & Lena Winqvist

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.
  • 2018-04-26
    14:45 - 16:30

Undervisa hjärnsmart

Forskningen om hjärnan fullständigt exploderar. Varje år publiceras runt 100 000 studier om hjärnan. Hur kan du som pedagog effektivisera din undervisning genom att addera kunskap om den formbara hjärnan?

Med didaktiken som grund bygger vi broar till neurovetenskap och kognitionspsykologi. Genom broarna vill vi förmedla kunskap om hur man kan lära sina elever att förstå hur man lär sig så att de kan effektivisera, äga och ta ansvar för sitt eget lärande. Samtidigt får du som pedagog förklaringar till varför den beprövade erfarenheten ofta fungerar. Du får också tunga argument till dina undervisningsstrategier.

Upplägget består av tre tillfällen i form av föreläsningar/workshopar (90 min per gång). Pedagogerna uppmanas att testa strategier och verktyg i sin egen undervisning. Därför är det värdefullt att sprida ut tillfällena med intervaller på några veckor. Då finns tid för pedagogerna att testa verktygen och vi kan gemensamt reflektera över deras eget lärande utan att det går för långt mellan gångerna. Att utvecklas som pedagog handlar snarare om ett “görande” än att läsa sig till pedagogisk erfarenhet. Därför är det viktigt att våga prova och kanske till och med “misslyckas” för att utvecklas – allt i ett reflekterande lärande.

Workshop 3: Motivation

Hur fungerar hjärnans belöningssystem och hur kan man med kunskap om inre motivation hjälpa sina elever att vinna och behålla motivationen. Vad är grit och hur får man eleverna att kämpa i motgång?

Föreläsningen är kostnadsfri för anställda inom Malmö stad, för externa deltagare tas en avgift på 250 kronor.

Mötesplats:  

Adress:
Rönnbladsgatan 1B, 21216, Malmö

Slumpa en artikel