Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Workshop: Minnet/mindset

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  • 2019-04-04
    15:00 - 17:00

Undervisa hjärnsmart

Forskningen om hjärnan fullständigt exploderar! Missa inte att ta del av hur du kan överföra neurovetenskapen till din undervisning. Vi ger dig ett neurovetenskapligt ramverk.

Att undervisa hjärnsmart låter stort. Vi menar att storheten ligger i de små justeringarna av didaktiken. Med didaktiken som grund bygger vi broar till neurovetenskap och kognitionspsykologi. Genom broarna vill vi förmedla kunskap om hur​ ​du kan lära dina elever att lära, samt hur du kan skapa goda förutsättningar för ett effektivt lärande i klassrummet – oavsett ålder och undervisningsgrupp.

Workshoparna “Undervisa hjärnsmart” varvar teori med handfasta undervisningsstrategier. Mellan de olika tillfällena finns möjlighet att öva och pröva på hjärnsmarta strategier i undervisningen för att sedan diskutera och reflektera över effekter och hur du kan utveckla “görandet”.

Under våren kan du välja mellan två workshopsserier (A och B) med olika upplägg och innehåll. Givetvis inleds alla tillfällen med kaffe och fika för att fylla på glukos till hjärnan.

Har du svårt att få loss tid så kommer vi gärna ut till din skola med ett upplägg som passar just er!

För externa deltagare utanför Malmö stad tas en avgift på 250 kronor.

Hoppas vi möts!
Annika Nilsson och Lena Winqvist

B. Minnet/Mindset

Antal tillfällen: ​2

Del 1: torsdagen den 4/4 klockan 15–17 (Minnet)

Del 2: onsdagen den 10/4  klockan 15–17 (Mindset)

Workshop 1: Minnet

Den första workshopen tar sin utgångspunkt i att hjärnan är plastisk och formbar (neuroplasticitet) och vad det innebär för synen på lärande. Vad händer i hjärnan när man lär sig något nytt? Med en grundläggande modell för inlärning (AGES) baserad på neurovetenskap kan du förmedla till dina elever ​hur ​man de effektivisera skapandet av hållbara långtidsminnen.

Workshop 2: Mindset

Med kunskap om hjärnan och inlärning kan du förklara för eleverna varför det är så ansträngande och svårt att lära nytt och varför man gärna flyr från svåra utmaningar.​ ​Att hjärnan är plastisk är nära kopplat till elevernas syn på intelligens och förmågor – det som kallas för ​mindset​. ​Hur ​kan du få eleverna till ett mer dynamiskt mindset för att de ska ta sig an utmaningar och utvecklas mer?

 

Mötesplats:  

adress:
Rönnbladsgatan 1B, 21216, Malmö

Slumpa en artikel