Gå direkt till innehållet

Riktlinjer för dig som bloggar på Pedagog Malmö hittar du här.

Skapa blogginlägg

När du loggat in hamnar du på startsidan Panel, klicka på Inlägg i menyn till vänster.

Klicka på knappen Skapa nytt, eller välj Skapa nytt i menyn.

Ange rubrik, och skapa ditt inlägg med hjälp av editorn. Tänk på att det finns en gräns på 5 Mb för mediafiler/bilder/ljud/video som du kan föra över (filmer ser vi helst att ni lägger upp via vår youtube-kanal och bäddar in).

OBS! Alla inlägg som skapas måste ha en infogad bild, samt en angiven ”utvald bild” (se nedan). Detta pga av hur flödena ser ut på webbplatsen, vi vill inte att det ska finnas ”tomma” bilder bland flödena över blogginläggen. Dessutom lättar bilder upp intrycket och gör att texterna inte känns så ”tunga”. Om du känner dig osäker gällande bilder kan du kontakta redaktionen för hjälp och tips.

Utvald bild

”Utvald bild” är den bild som visas i listan över alla dina blogginlägg. Om du har flera bilder i ditt inlägg kan du här välja vilken av bilderna som ska vara ”utvald”. Om den beskärs konstigt kan du också här manuellt ställa in hur den ska visas i listan.

Kategorier – Viktigt!

Ute i högermenyn bör du lägga till kategorier, bocka gärna för flera om ditt inlägg berör olika områden. Detta gör att ditt blogginlägg kommer att dyka upp på ”rätt” ställen, t.ex. när man läser blogginlägg från andra användare i samma kategorier så länkas automatiskt till ”liknande” blogginlägg. Det underlättar också för användare som gör sökningar eller letar i de olika kategorierna.

Inläggsetiketter

Inläggsetiketter är lite ”friare” än kategorier, lägg gärna till etiketter om det du skriver berör något som är av särskilt intresse eller kanske dagsaktuellt. Alla etiketter som redan finns i systemet får du gärna ”återanvända”. Du kan välja från de mest använda, eller skriva in nya själv. När du skriver in nytt så visas liknande etiketter utifrån stavning, använd gärna de som redan finns om du tycker att de passar, det gör det enklare för de som läser att hitta runt bland era blogginlägg.

Publicera ditt blogginlägg genom att klicka på knappen Publicera.

Temabloggar

Använd endast denna funktion om du har uppdraget att skriva för en temablogg!

Om blogginlägget du gjort inte är ”personligt” utan hör hemma i en temablogg så bockar du för den temablogg som inlägget ska hamna i, och som du enligt överenskommelse har tillåtelse att publicera för. Du ska endast bocka för en temablogg (det går att bocka för flera, men är inte att rekommendera eftersom systemet endast kan hantera ett inlägg som tillhörande en temablogg).

För support och frågor ring:
040 – 34 31 21
eller mejla:
pedagogmalmo@malmo.se

Slumpa en artikel