Radioteater After Work
Nya redaktörer delar vision om Malmö delar
Därför känns det extra kul att vi nu tillträder som rykande färska redaktörer för Malmö delar! Vi är ivriga över att få träffa pedagoger och förhoppningsvis få ta del av deras material – för att dela med alla Malmös pedagoger – för att inspirera, engagera och underlätta.
Vi är faktiskt vana vid att dela det mesta med varandra. Under många års tid har vi delat klassrum, schema och förstelärarskap i ett kollegialt lärande på en gymnasieskola i Malmö. Vi delar också resor runt om i Sverige när vi föreläser och skrivandet när vi författar läromedel. Nu delar vi även en redaktörstjänst som handlar om just att dela – det kunde inte ha passat oss bättre!
Vår vision av Malmö delar
Malmö delar har varit i en uppstartsfas där en hel del fokus har legat på att utforma och bygga resursen. Vi ser fram mot att nästa naturliga steg är att fylla sidan med ett spännande innehåll av hög kvalitet. Av lärare för lärare.
Vårt arbete kommer därför att handla om att hitta skickliga lärare som delar med sig av arbetsområden som de vet fungerar väl i undervisningen. Vår målsättning är att vi ska underlätta delandet så mycket som möjligt för den som delar med sig. Därför kan vi bidra med att lägga in materialet på sidan så att inte det blir ett hinder för att dela med sig. Givetvis kommer vi även att finnas som en resurs för att gå igenom och eventuellt redigera materialet så att man kan känna sig trygg och inte lägger tid på att korrekturläsa utan istället lägger tiden på själva innehållet.
Visionen är så klart att Malmö delar bidrar till det kollegiala lärandet där materialet leder andra lärare framåt i undervisningen.
Vill du dela ett mindre eller större material eller känner du någon som du skulle vilja delade med sig. Tveka inte att höra av dig för delad glädje är dubbel glädje!
Text: Annika Nilsson och Lena Winqvist
PS. Vi tipsar om nya bidrag som kan vara användbara i skolstartstider. Nu finns strategier för att jobba med tillhörighet i klassrummet som en lektion i arbetsområdet SCARF -vår sociala hjärna. Nytt är också ett arbetsområde för gymnasiet och högstadiet om presentationstekniskt hjälpmedel och hjärnan. DS.