News står på klossar av trä

Det snackas om…

Varje fredag sammanfattar Pedagog Malmö några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

Malmö Live fylldes under två dagar av elever och barn som alla har jobbat med att ta fram innovationer för en hållbar utveckling. Projektet som går under namnet Innocarnival har pågått under en längre tid och kulminerade under de två dagarna där alla innovationer visades upp. Läs mer om projektet genom att klicka här.

I veckan har Skolverket lämnat ett förslag till regeringen om hur skolbibliotekens pedagogiska roll ska stärkas. Skolverket menar att det behövs förtydningar i skollagen. Läs mer om detta genom att klicka här.

Satirprogrammet Svenska nyheter har mötts av massiv kritik från friskolor runt om i Sverige. På sin webbplats lanserade programmakarna ett webbverktyg som låter föräldrar fylla i sina och sina barns personuppgifter, varefter verktyget automatiskt skickar ansökningar till alla de mest eftertraktade friskolorna, antingen i det egna länet eller i hela Sverige. Något som har genererat väldigt mycket jobb för friskolorna. Läs mer om kritiken genom att klicka här och läs hur producenterna svarar på kritiken här.

Illustration: Colourbox