Charlotte Mårtensson, sektionschef för SU (Särskilda undervisningsgrupper).

Elevens rätt starkaste drivkraften

Charlotte Mårtensson, sektionschef för SU (Särskilda undervisningsgrupper), svarar på ”Skicka vidare”-frågorna från Annica Månsson.

– Vilken är din starkaste drivkraft i ditt yrke?

– Min absolut starkaste drivkraft är eleven och elevens rätt till en bra skola. Våra elever ska få undervisning av hög kvalitet och den ska vara tillgänglig för alla våra elever. Och som skolledare så har jag möjlighet att arbeta med detta på många olika sätt. Variationen och utmaningen i mitt uppdrag gör att jag trivs mycket bra på jobbet och jag känner att jag gör skillnad för varje elev.

– Vad inspirerar dig?

– Jag blir inspirerad på många olika sätt, jag har ett stort intresse för både pedagogik och ledarskap. Det finns alltid mer att lära och utveckla och det inspirerar mig att göra det tillsammans med andra kompetenta kollegor.

– Berätta om din drömskola, hur ser den ut?

– I min drömskola så utvecklas alla och alla har sin plats och utvecklas utifrån sina förutsättningar. För mig är tillgänglighet viktigt, så min drömskola är en skola där vi möter alla våra elever utifrån deras styrkor och utmaningar. Och på min drömskola finns det både kompetens och förutsättningar att göra det. Sen vill jag också att det ska vara en skola med glädje både för elever och personal, vi ska trivas, ha roligt och utvecklas tillsammans.

– Vem vill du skicka vidare till?

– Jag vill gärna skicka vidare samma frågor till Karin Alvehus rektor på Kommunikationsskolan. Mina frågor:

– Vilken är din starkaste drivkraft i ditt yrke?

– Vad inspirerar dig?

– Berätta om din drömskola, hur ser den ut?