Gosedjur i olika kläder och situationer under året.

Ett år med Pedagog Malmö

Pedagog Malmö har funnits i drygt ett år. Ett spännande, intressant och intensivt år. Vi som jobbar med Pedagog Malmö har ett väldigt roligt arbete och ser verkligen fram emot det kommande året. 

 

Gosedjur i olika kläder och situationer under året.
Pedagog Malmös första år.

Vårt mål är att lyfta och synliggöra alla de kompetenta pedagoger som jobbar i Malmö. Att inspirera och visa på olika pedagogiska exempel. Det finns så mycket som är bra i Malmös förskolor och skolor. Så mycket som är positivt!

Artiklar

Under 2012 har vi hunnit publicera ungefär 130 inspirerande artiklar. Våra artiklar är inte ”nyheter”. Vi hoppas istället att du ska kunna söka i det publicerade materialet inom ditt intresseområde för att inspireras, få idéer och läsa om andras erfarenheter.

Bloggar

Små fyrkantiga illustrationer som symboliserar temabloggar.
Några av temabloggarna på Pedagog Malmö.

På Pedagog Malmö kan du som är pedagog dela med dig av din yrkesvardag, dina tankar och reflektioner i en egen blogg, eller dela den med andra.

Antalet bloggare och temabloggar ökade i en hastig takt under 2012. I slutet av året hade vi 54 blogganvändare (i några av blogganvändarna ingår fler än en person) i 31 temabloggar. Och det har gjorts över 500 inspirerande inlägg.

Hör gärna av dig till oss om du också vill börja blogga, pedagogmalmo (at) malmo.se!

Film

Under 2012 har våra många filmer visats nästan 8000 gånger på YouTube. Ta gärna en titt på våra filmer.

Kalendarium

Vi vill att Pedagog Malmö ska vara den naturliga platsen för att få reda på vad som händer i Malmöregionen gällande kurser, seminarier, föreläsningar och konferenser. Om du har uppmärksammat något som händer i regionen, som vi har missat att lägga in i kalendariet, maila gärna David Norgren, david.norgren (at) malmo.se.

Nätverk

Vi vill att Pedagog Malmö ska bli en plats att föra pedagogiska diskussioner. En plats där du som pedagog kan hitta andra pedagoger. Och en plats där skolor, pedagoger och stadsdelar kommer varandra lite närmare.

Arbetet med Pedagog Malmö bidrar också till att vi på Centrum för Pedagogisk Inspiration, CPI, får kännedom om Malmös pedagoger, skolledare, pedagogiskt arbete och aktiviteter. När skolledare och pedagoger söker upp oss för rådgivning använder vi artiklar och bloggar från Pedagog Malmö för att hänvisa till pedagogiska exempel, erfarenheter och kompetens. Det är inte ovanligt att skolledare får med sig en länklista över artiklar med inspiration och kontakter tillbaka till medarbetarna på sin skola.

Finns din skola med på Pedagog Malmö? 

Under året som gått har vi hunnit träffa och intervjua många otroligt kompetenta pedagoger i Malmö. Men det är långt ifrån alla skolor som vi har hunnit besöka. Har du något inspirerande att lyfta från ditt pedagogiska arbete? Det kan handla om allt från vardagspedagogik, projektarbeten och reflektioner till organisationen i ert arbete eller något helt annat.

Just nu efterlyser vi lite extra: högstadielärare, pilotskolor 1-1, pedagogisk dokumentation, förskoleklasser, svenska som andra språk, matematik och språk m.m.

Vi är intresserade av allt som kan inspirera från den pedagogiska verksamheten. Från förskolan till och med gymnasienivå i Malmö.

På kartan kan du se de skolor som Pedagog Malmö har besökt och var våra bloggare finns.

Visa Pedagog Malmö på en större karta

Statistik, Pedagog Malmö 2012

Pedagog Malmös huvudmålgrupp är alla som jobbar i förskolan och skolan i Malmö. Under 2012 fick Pedagog Malmö 77 086 besök och våra sidor visades 297 916 gånger! Besökare från hela Sverige följer Pedagog Malmö.

Varje vecka får vi mail med respons från hela Sverige. Vi har hittills haft uteslutande positiva reaktioner.

Sist men inte minst, du har väl inte missat att vi finns både på Facebook och Twitter.

Pedagog Malmös redaktion

Pedagog Malmös redaktion består av Charlotte Christoffersen, Chris Munsey, David Norgren, Görel Reimer, Kajsa Högfeldt, Marina Walker, Sara Arildsson, Tina Fransson Krook & Tobias Sonestedt.

Men det är inte bara redaktionen som gör jobbet. De flesta som arbetar på CPI ser numera arbetet genom ett par Pedagog Malmö-glasögon och bidrar på olika sätt. Vi är alla Pedagog Malmö ambassadörer.

 

Text: Sara Arildsson, huvudredaktör
Foton i kollage: Chris Munsey, Charlotte Christoffersen & Sara Arildsson