Kvinna tittar i kikare.

Favoritfilm i repris: Aktiva Ute – i Bokskogen

Chris Munsey.Jag berättar mycket hellre med bilder än med ord – och det speglas i mina bidrag till Pedagog Malmös redaktionella inlägg under året som har gått, som mestadels har varit i form av korta reportage- och inspirationsfilmer.

När jag blickar tillbaka över 2012 känner jag mig lyckligt lottad att ha fått träffa så många duktiga och engagerade människor – pedagoger såsom elever – och att ha fått dra mitt strå till stacken i arbetet att synliggöra deras framgångar.

Nu är 2012 snart slut – och att bli tillfrågad, som redaktionsmedlem, att välja ut en favorit bland årets egna inlägg framstår inte precis som mitt lättaste uppdrag hittills. Samtidigt är det bara att konstatera att vissa saker ligger mig närmare om hjärtat än andra… Skogen är en av dessa.

Jag kan räkna antalet besök jag har gjort i Torup under 2012 på fem fingrar – men inte minst har dessa fem dagar av trehundrasextiofem bidragit stort till att jag har kunnat orka andra, svåra dagar under årets lopp.

Att få följa med när två grupper gymnasieelever träffades ute i Bokskogen i våras som en del av projektet Aktiva Ute var verkligen en av årets höjdpunkter. Titta på filmen nedan så kanske du förstår…

Läs mer om Aktiva Ute i Temabloggen Utomhuspedagogik.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Chris Munsey, redaktör Pedagog Malmö & filmpedagog

Filmen publicerades den 22 augusti 2012.