Gå direkt till innehållet
Snigel kryper på papper.

Favoritartikel i repris: Snäckorna på Venedig

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö

Kajsa Höglund.Det är viktigt att vi vuxna vågar vara medupptäckare i barnens utforskande av sin omvärld. När Lisa Nylén och Vivian Lindvall berättar om hur vinbergssnäckorna flyttade in på deras avdelning på Lindängehus förskola är det svårt att inte smittas av engagemanget.

Tillsammans utforskar pedagoger och barn snäckornas värld och upptäcker att böckerna ibland kan ha fel. Vinbergsnäckornas älsklingsmat är inte ruttna löv utan… ja, vadå?

Kajsa Högfeldt, redaktör Pedagog Malmö & naturpedagog Malmö Naturskola

Snigel kryper på papper.När ungarna på avdelning Venedig på Lindängehus förskola tog med sig in snäckor från skolgården var det naturligt för avdelningens Reggio Emilia-inspirerade pedagoger att använda detta som utgångspunkt i det pedagogiska arbetet med barnen.

I denna korta inspirationsfilm berättar pedagoger Lisa Nylén och Vivian Lindvall om allt från snäckornas utdragna parningsbeteende till det magiska ögonblicket då Venedigs 25 bebissnäckor först såg dagens ljus:

Foto: Lindängehus förskola

Filmreportage och brödtext: Chris Munsey, Red. Pedagog Malmö

Artikeln publicerades den 25 april 2012.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!