Snigel kryper på papper.

Favoritartikel i repris: Snäckorna på Venedig

Kajsa Höglund.Det är viktigt att vi vuxna vågar vara medupptäckare i barnens utforskande av sin omvärld. När Lisa Nylén och Vivian Lindvall berättar om hur vinbergssnäckorna flyttade in på deras avdelning på Lindängehus förskola är det svårt att inte smittas av engagemanget.

Tillsammans utforskar pedagoger och barn snäckornas värld och upptäcker att böckerna ibland kan ha fel. Vinbergsnäckornas älsklingsmat är inte ruttna löv utan… ja, vadå?

Kajsa Högfeldt, redaktör Pedagog Malmö & naturpedagog Malmö Naturskola

Snigel kryper på papper.När ungarna på avdelning Venedig på Lindängehus förskola tog med sig in snäckor från skolgården var det naturligt för avdelningens Reggio Emilia-inspirerade pedagoger att använda detta som utgångspunkt i det pedagogiska arbetet med barnen.

I denna korta inspirationsfilm berättar pedagoger Lisa Nylén och Vivian Lindvall om allt från snäckornas utdragna parningsbeteende till det magiska ögonblicket då Venedigs 25 bebissnäckor först såg dagens ljus:

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Foto: Lindängehus förskola

Filmreportage och brödtext: Chris Munsey, Red. Pedagog Malmö

Artikeln publicerades den 25 april 2012.