Gosedjur på hög med angrybirds högst upp.

TeachMeet Syd i Lund

En torsdagseftermiddag i mitten av oktober arrangerades TeachMeet Syd i Lund, ett möte som sedan länge var fullbokat. TeachMeet är ett informellt och kostnadsfritt möte för lärare, av lärare. Den gemensamma nämnaren för det intensiva och inspirerande mötet är IKT.

Föreläsare på scen.

TeachMeet Syd i Lund inleds med en samling på gårdsplanen utanför Spyken i Lund, där det serveras varm choklad och smörgårsar. Vädret är tillåtande och över hela gården samlas klungor av förväntansfulla pedagoger från Skåne.

IKT som gemensam nämnare

Klockan blir 16, deltagarna samlas i aulan och direktsändningen är igång via Bambuser.

Sammanlagt samsas 14 talare om två timmars konferenstid. Talarna är själva pedagoger som vill dela med av sina tankar, arbetssätt, metoder och erfarenheter. Den gemensamma nämnaren är IKT.

Under eftermiddagen delas allt från tips på appar, digitalt arbete i åk 2, engelska C och digitek till matematik, Coder Dojo och möjligheter och fallgropar med en-till-en. Från Malmö delas erfarenheter av Pernilla Weman, Pauli gymnasium, Rolf Palmgren, Augustenborgsskolan och Karl-Åke Kronqvist, Malmö högskola. Du kan ta del av alla talares presentationer här.

Gosedjur på hög med angrybirds högst upp.

Presentationer på två eller sju minuter

Inspirationen bubblar ur talarna, som delar med sig av sitt arbete på ett mycket generöst sätt. Varje talare har två eller sju minuter på sig att hålla sin presentation. De talare som går över den utsatta tiden får ett hav av mjukisdjur över sig. På TeachMeet kastar nämligen åhörarna mjukisdjur på talarna om de drar över den utsatta tiden.

Se TeachMeet 

TeachMeet filmades, ta gärna en titt på det intressanta och spännande mötet. Nästa TeachMeet Syd är i Staffanstorp den 14 mars 2013!


Du kan även följa kommentarer och frågor som kom in via diskussionsrummet på TodaysMeet. På Twitter var det #tmsyd som gällde. Och du kan även hitta gruppen TeachMeet Syd på Facebook.

Centrum för Pedagogisk Inspiration, Malmö stad ingår i nätverket DigiSyd som är arrangör av TeachMeet Syd.

Text och foto: Sara Arildsson