Det snackas om…

Ordet news bildas av fyra tangenter.

Nu är det fredag! Men innan det är dags att slänga sig i soffan för lite välförtjänt ledighet ska Pedagog Malmös redaktion sammanfatta några av de skol- och förskolenyheter som har publicerats i veckan som har gått.

Tidningen förskolan i tagit ett helhetsgrepp på digitalisering i förskolan. Den reviderade läroplanens framskrivning av just digitalisering har varit omdiskuterad och här hittar ni flera artiklar kring ämnet.

Att vara rektor innebär att man har ett ben i varje båt. Samtidigt som man har staten som uppdragsgivare så verkar man med kommunala resurser som en kommunal tjänsteperson. Hur får man ihop det? Tidningen Chef och ledarskap har tittat närmare på rektorn som sitter i kläm.

Har ni hört talas om ULF? Då menar vi inte eventuella kollegor som heter Ulf – utan Utveckling, lärande och forskning. Det är en nationell försöksverksamhet som ska föra skolforskningen närmare skolan. Tidigare erfarenheter har visat att skolforskning ofta hamnar långt ifrån praktiken – men i ULF ska forskningsprojekten utgå från lärarnas egna frågor.

Under året som har gått har det stormat rejält kring BEO (Barn- och elevombudet). Frågor som att lärare inte vågar ingripa mot elever och om att en anmälningskultur brer ut sig har hörts. Men vad handlar allt det här om? Skolministeriet har tagit sig an att reda ut turerna.

Vill du hålla dig uppdaterad kring vad som publiceras på Pedagog Malmö? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje onsdagsmorgon. Du anmäler dig här.