Skolledarskap i sikte genomförd
– men blir det fler?
Regionfinal i robottävling för 300 barn och ungdomar på STUDIO Malmö 9 november
Lagtävlingarna vänder sig till barn och ungdomar mellan 5-9 år (BoomTown Build) och 10-16 år (City Shaper). Här är årets tema som alla åldrar har arbetat med och gnuggat sina geniknölar för att hitta innovativa lösningar kring:
- Våra städer och samhällen möter stora utmaningar som kommunikationsmedel, tillgänglighet, men även naturkatastrofer. Hur kan vi skapa en bättre framtid för alla? Det kommer att kräva samarbete och fantasi. Är ni redo att bygga en bättre framtid tillsammans?
Vi kan tala om för er att ja, det är de! Våra unga ÄR redo att bygga en bättre framtid tillsammans.
Alla är varmt välkomna att besöka, prata med de unga, lyssna på deras innovativa idéer, deras tilltro till framtiden och hur de är med och skapar den.
”Imponerande att se ett så starkt engagemang, samarbete, teknikintresse och kämpaglöd från hela klasser eller kompisgäng att både forska, programmera samt bygga robotar. Väldigt innovativa barn med framåtanda och kämpaglöd!”
Eskil Andreasson, Tetra Pak
När: | lördagen 9 november, kl. 09.30-16.00 |
Var: | STUDIO Malmö, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö |
Hålltider: | Prisutdelning Boomtown Build ca kl. 11.30, 5-9 år
Prisutdelning City Shaper ca kl. 15.15, 10-16 år |
Mer information: | www.hjernekraft.org
facebook.se/FLLSkane
|
Över 380 000 barn och ungdomar tävlar i 98 länder
Tävlingen går i korta drag ut på att definiera ett problem, hitta fakta och därefter presentera en lösning. De tävlande delas upp i lag och får i uppgift att bygga och programmera en robot som ska lösa uppgifter på en bana. Lagen ska sedan arbeta för att marknadsföra sitt eget lag och det projekt de arbetar med.
Relevant och viktig tävling för näringslivet
”Jag startade det som blev Axis för att jag älskade att bygga små roliga elektroniska prylar. Inspirationen till detta fick jag från lego som var min passion när jag var liten. Att lära sig Lego Mindstorms ger barn och ungdomar en bra förståelse för vikten av kreativitet, kommunikation och samarbete. Att på ett lekfullt sätt förstå vilka möjligheter det finns med teknik och hårdvara, det är därför ett självklart val för oss på Axis att stödja detta!”
Martin Gren, grundare Axis
Tävlingen ger barn och ungdomar positiva upplevelser av att arbeta med teknik och forskning. Deltagarna får träna sig i att arbeta i lag med problem som inte har tydliga svar, och skapa egna lösningar på samhällsutmaningar som skulle utmana många vuxna.
Mer om FIRST LEGO League Skåne
Det vinnande laget kommer att representera Skåne i Skandinavienfinalen i Roskilde, den 30 november. Då möts 45 lag från hela Skandinavien – för vinnaren väntar en världsfinal i Detroit, USA våren 2020.
Ett lag kommer också att nomineras för Scandinavian Innovation Award (SIA) vilket innebär att de kommer att tävla vidare med sin innovativa idé.
En jury bestående av yrkesverksamma specialister bedömer de tävlandes arbeten – en dag som skapar minnen för livet.
FIRST står för: For Inspiration & Recognition of Science & Technology.