Gå direkt till innehållet

Fem frågor om anmälan till PML18

Publicerat: Skribent: Pedagog Malmö Live
Anna Singateh

Hej Anna Singateh, projektledare för Pedagog Malmö Live!

Hur känns det inför den stora studiedagen 26 september?
– Väldigt spännande! Och lite pirrigt så klart, men det hör till. Framförallt känner jag mig väldigt stolt över Malmös grymma lärare som skapat ett sånt fantastiskt bra innehåll i programmet. Ungefär 110 kollegor från förskolan, grundskola, gymnasiet och vux kommer hålla föreläsningar och workshops. Sen är det också ett 20-tal externa föreläsare som bidrar med en extra dimension. Jag är väldigt peppad!

Hur kommer anmälan att gå till?
– Vi har valt att förenkla anmälningsförfarandet i år, för att underlätta för lärarna. I år anmäler man sig till ett tema/skola (en skola är värd för ett tema) och sedan har man fri tillgång till alla föreläsningar och workshops på den skolan.

Varför har ni valt att det ska gå till på det viset?
– Flera anledningar, dels för att underlätta hela förfarandet men också för att skapa en större frihet för deltagarna att kunna vara spontana i sina val. Förra gången anmälde man sig till föreläsningarna i förväg och vissa blev fulla snabbt, men sedan var salen bara halvfull på själva studiedagen vilket var synd. Vi hoppas att vi på detta sättet kan få fler deltagare att få se och höra sitt förstaval.

Är det något speciellt man behöver tänka på som besökare på PML18?
– Att komma i tid och att ha förberett sig genom att läsa programmet och kanske välja några favoriter. Och självklart att man är öppen, delar med sig och bidrar till det kollegiala lärandet!

Vad ser du själv mest fram emot under dagen?
– Att få träffa alla lärare som bidragit till programmet, som jag har haft mailkontakt med så länge. De förtjänar en stor kram allihop!

Anmälan öppnar den 27 augusti. Är du osäker på om du ska gå på förmiddagen eller eftermiddagen? Prata med din närmaste chef.

2 Kommentarer

 1. […] på måndag 27 aug och är öppen fram till och med söndag 9 sep. Mer info om detta hittar du här och på sajten – håll […]

 2. Jag har anmält mig men får då ett mail om att ”dessa uppgifter har vi fått från dig” och att det ska komma något sedan som jag ska kunna visa upp när jag kommer. När kommer det mailet/pappret? Eller är det i själva verket mailet ”detta har vi fått från dig” som jag ska visa upp?

  Bästa hälsningar
  Pia

  1. Hej Pia!

   Det är precis det mailet! Om du scrollar lite längre ner så ser du att det är bekräftat vilken skola/tema du ska gå på. Hoppas du ser – annars maila gärna till pedagogmalmolive@malmo.se så löser vi det.

   Ha en fin dag!
   Pedagog Malmö

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!