Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Malmö Pedagogpris

Anders Rubin delar ut Malmö Pedagogpris 2019. Från vänster: Marie-Louise Lindblad, Anders Rubin (S), Zerena Toroczkay och Desirée Dahlgren. Foto: © Malmö stad / Camilo Pozo

På bilden syns vinnarna av Malmö Pedagogpris 2018. Från vänster: Marie-Louise Lindblad, Anders Rubin (S), Zerena Toroczkay och Desirée Dahlgren. Foto: © Malmö stad / Camilo Pozo

Snart öppnar nomineringen för årets pedagogpris! Missa inte chansen att uppmärksamma den pedagog som gjort skillnad för dig själv, ditt barn eller i den verksamhet där du arbetar.

 Syftet med Malmö pedagogpris

 • att uppmärksamma och visa uppskattning för det arbete som lärare gör för barns, ungas och studerandes lärande,
 • att uppmärksamma och inspirera till pedagogisk utveckling, samt
 • att lyfta och sprida goda exempel/förebilder.

Nominering

Barn, elever, vårdnadshavare, kolleger, chefer och Malmöbor – alla kan nominera en pedagog eller ett arbetslag till Malmö pedagogpris. Nomineringen sker 1-31 maj.

Kriterier

Priset tillfaller en pedagog, ett arbetslag och/eller ämneslag i respektive förvaltning som uppvisat särskild förmåga att skapa förutsättningar för lärande och bidragit till skolutveckling på vetenskaplig grund.

Kategorier och pris

Tre priser delas ut till en pedagog, ett arbetslag eller ett ämneslag inom kommunal

 • förskola
 • förskoleklass, fritidshem, grundskola och grundsärskola
 • gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning.

Prissumman är max 5 000 kronor per person och max 50 000 kronor för ett arbets- eller ämneslag. Priset är kopplat till det fortsatta yrkesutövandet, exempelvis fortbildning eller studieresa i syfte att stimulera till fortsatt framgångsrik pedagogisk utveckling.

Jury

En urvalsgrupp går igenom alla nomineringar. Juryn, som består av deltagarna i styrgruppen för Pedagogisk Inspiration Malmö, utser tre pristagare.

kommentarer

 1. […] För att uppmärksamma alla er som jobbar i verksamheten har Malmö stad beslutat att instifta Malmö pedagogpris. Tre priser kommer att delas ut till en pedagog, ett arbetslag eller ett ämneslag. Mer information om priset hittar du om du klickar här. […]

 2. Vore glad om pris delas ut till pedagog / arbetslag som brinner för de barn / elever som är särskilt begåvade och som inte får de utmaningar och den utveckling de har rätt till enligt Skollagen . De utgör ca 5 % av alla elever och blir ofta understimulerade.
  Till dessa hör även en del barn med neuropsykiatriska diagnoser såsom Asperger , OCD , Tourette , ADHD , ADD , GAD och som löper ännu större risk att bli ” hemma sittare ” dvs ” problematisk skolfrånvaro ” och må psykiskt dåligt.
  Så någon som tagit tag i denna grupp elever med anpassat lärare och elever bl.a ) , finns väl lämpliga att nominera i Malmö !

  1. Hej Annika! Jag håller med, en viktig kompetens. Hoppas att vi får in många nomineringar. Vänliga hälsningar Lisa.

 3. […] har halva nomineringsperioden till Malmö Pedagogpris gått och vi har fått in många nomineringar. Vilka fantastiska pedagoger vi har i […]

 4. […] Malmö Pedagogpris delas ut under höstterminen 2019. Klicka här för mer info om priset. […]

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.