Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Grundskolefotboll mot rasism(er)- för allas lika värde/Ge rasism(er) rött kort!

Barn på fotbollsplanen i ring.

Grundskolefotboll mot rasism går nu in på sitt nionde år. Verksamheten riktar sig till årskurs sex elever. Året 2018-19 medverkade 16 skolor och över 1200 elever.

Fokus med verksamheten är att tillsammans med dig och dina elever fördjupa förståelsen av begrepp och kunskapsfält så som: Barnrättskonventionen, Begränsande Normer, Trygghet i klassrummet, Antidiskriminering, Värdegrund, Diskrimineringsgrunderna och Alla människors lika värde. Vårt arbete kopplas till läroplanen, Barnkonventionen och Agenda 2030. I det didaktiska arbetet utgår vi utifrån Unescos pedagogiska lärandesyn: Kunskap Om, Kunskap Genom och Kunskap För. Denna didaktik synliggörs och omsätts under processen.

Arbetet pågår från oktober 2019 till juni 2020.

Kollega, du är hjärtligt välkommen för att tillsammans skapa nya inkluderande möten och perspektiv, mellan våra skolor och hos våra allas elever. I år blir vi 22 skolor. Än finns det plats för dig!

För ytterligare frågor och/eller tips kontakta, gustavo.nazar@malmo.se. Här kan du anmäla din klass. 

I år har vi skapat en yta på Malmö delar, se nedan. Där hittar ni länkar till olika aktörer som utarbetat arbetsmaterial inom de olika ämnesområden. Vi har också satt ihop sex konkreta övningar vi kommer att använda oss av under processen.

Här finns olika synliggörande länkar:

Arbetsområdet på Malmö delar

Under denna länk hittar ni årets film. I filmen synliggörs de olika moment vi erbjuder att samarbeta med dig kring.

Under denna länk hittar ni Malmö FF:s film om verksamheten. 

Denna länk går till Årets Ledarforum på Grundskoleförvaltningen Malmö stad där alla rektorer Ger rasismen rött kort!

Denna länk går till Anders Malmquist, grundskoledirektör, när han Ger rasismen rött kort!

Denna länk går till Strandskolans personal, då de Ger rasismen rött kort!!

MFF Ger rasismen rött kort!

FC Rosengård Ger rasismen rött kort!

Barn sträcker fram sina händer över ett rött kort där det står "Ge rasismen rött kort" Elever iklädda MFF-tröjor poserar på lagfoto. Fyra av barnkonventionens artiklar sitter uppsatta som planscher på en vägg. Lappar där de sju diskrimineringsgrunderna står ligger utspridda som en solfjäder. Barn och pedagoger sträcker fram sina händer och lägger en finger på en fotboll.

 

 

kommentarer

  1. […] samband med skolstarten och att Oxievångskolan anmält sig till årets Grundskolefotoll mot rasism- för allas lika värde 2019/2020 blev jag inbjuden till skolan av rektor Jenny Nyberg. Rektor Jenny har bestämt sig för att stolt […]

  2. […] Grundskolefotoll mot rasism- för allas lika värde 2019/2020 (GFMR) får äran att förstärkas med Kunghögsskolans “trupp”.  Välkomna kollegor! Jag kontaktar  Sara Håkansson, administrativ chef, på Kungshögsskolan. Sara vill vara med och bidra till GFMR med sin egen, skolans, kollegornas och elevernas engagemang och kunskap. Jag blir så inspirerad när kollegor runt om i Malmö önskar engagera sig och bidra till skapandet av skolöverskridande kollegiala möten och ett socialt hållbart Malmö.  Jag vill förstå vilka tankar, känslor och perspektiv som driver Sara som människa och chef i samtiden. Varför Kungshögsskolan Ger rasismen rött kort! Tack för du delar med dig av dina tankar Sara. Ert engagemang i arbetet mot rasismer och alla människors lika värde gör enorm skillnad i samtiden och, inspirerar skolor i hela Sverige att hålla ihop mot rasismen. Tack Sara! […]

  3. […] har deltagit i Grundskolefotoll mot rasism- för allas lika värde 2019/2020 sedan sju år tillbaka och går nu in i det åttonde året med sitt barnrättsarbete. Är nyfiken […]

  4. […] deltar i Grundskolefotboll mot rasism- för allas lika värde 2019/2020, för åttonde året i rad.  Biträdande rektorn Sara Josefsson ansvarar för vårt samarbete i år. […]

  5. […] Grundskolefotboll mot rasism- för allas lika värde/Ge rasismen rött kort! har vi (rektorer och kollegor) de senaste åtta åren undervisat tusentals barn i sina mänskliga […]

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel