Gå direkt till innehållet

Lego Wedo – Utveckla klassdynamiken och förbättra relationerna mellan eleverna

Publicerat: Skribent: Peter Rosenqvist
En avancerad legofigur.

För några år sedan gjorde grundskoleförvaltningen i Malmö stad en satsning inom Lego Education där samtliga skolor med låg- och/eller mellanstadium fick en uppsättning av Lego Wedo lådor. 

Klass 3B tillsammans med pedagogen Avin Faizian på Annebergsskolan fick en utbildning hur Lego Wedo kan användas som ett verktyg för lärande i klassrummet. Där kunde de lära sig mer om programmering och att konstruera samtidigt som eleverna lär sig att lyckas genom kommunikation, kreativitet, problemlösning och samarbete. 

Avin berättar.

– Som lärare i klassen önskar jag att eleverna kan ha lektioner som är lärorika och roliga. Min förhoppning var kunskapsutveckling i ämnen som fysik och teknik samt att elevernas samarbetsförmåga skulle utvecklas. Arbetet med Lego Wedo resulterade i att elevernas förmåga att följa och ge instruktioner blev bättre. De utvecklade även färdigheterna att lyssna och vara diskussionsbenägna om hur de kan lösa problem som de ställs inför. Positivt var att klassdynamiken utvecklades till det bättre och likaså relationerna mellan eleverna.

Några kommentarer från eleverna i klassen:

  • Adam – Jag lärde mig programmering.
  • Ali – När jag jobbar med min kompis så ger han mig grejerna och jag byggde roboten.
  • Alma – Det viktigaste var att prata och diskutera med varandra, veta vad den andra vill om den inte förstår man måste förklara.
  • Ella – Jag lärde mig att samarbeta mer och göra svåra grejer med min kompis.
  • Ilir – Jag tyckte att vi fick var kreativa.
  • Samuel – Lego wedo är bra för jag tycker om att bygga nya saker. 
  • Tilda – Jag tyckte att Lego Wedo var min favvo sak och göra i skolan och fick massor av kul i min hjärna.
  • Elias och Guled – Vi var kreativa och använde vår fantasi. Man ska lyssna och diskutera med varandra.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!