Gå direkt till innehållet

Nu är nomineringen till Malmö pedagogpris 2021 öppen!

Publicerat: Skribent: Anna Singhateh
Affisch för Malmö pedagogpris 2021.

I år delas Malmö pedagogpris ut för fjärde gången. Mellan den 1 – 30 september kan du nominera din favoritpedagog till Malmö pedagogpris 2021. Förra året slog antalet nominerar rekord, kan vi slå det i år tro? Malmö har så många fantastiska pedagoger, hylla dem genom att skriva en nominering!

Syftet med Malmö pedagogpris

 • att uppmärksamma och visa uppskattning för det arbete som lärare gör för barns, ungas och studerandes lärande,
 • att uppmärksamma och inspirera till pedagogisk utveckling, samt
 • att lyfta och sprida goda exempel/förebilder.

Nominering

Barn, elever, vårdnadshavare, kolleger, chefer och Malmöbor – alla kan nominera en pedagog eller ett arbetslag till Malmö pedagogpris. Nomineringen sker 1-30 september. Du nominerar genom att fylla i formuläret här. Tänk på att skriva en motivering som får urvalsgruppen att förstå hur fantastisk just din favoritpedagog är!

Nominera här!

Kriterier och urvalsprocess

Priset tillfaller en pedagog, ett arbetslag och/eller ämneslag i respektive förvaltning som uppvisat särskild förmåga att skapa förutsättningar för lärande och bidragit till skolutveckling på vetenskaplig grund. En urvalsgrupp med representanter från alla tre utbildningsförvaltningarna läser samtliga nomineringar och väljer sedan ut ett antal pedagoger eller arbetslag som går vidare i processen. I steg två ombeds cheferna till de som gått vidare, att svara på frågor om den/de nominerade. Baserat på det samlade underlaget väljs slutligen tre finalister ut i varje kategori. Pedagogisk inspirations styrgrupp beslutar sedan om vilka som ska tilldelas Malmö pedagogpris 2021.

Kategorier och pris

Tre priser delas ut till en pedagog, ett arbetslag eller ett ämneslag inom kommunal

 • förskola
 • förskoleklass, fritidshem, grundskola och grundsärskola
 • gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning.

Prissumman är max 5 000 kronor per person och max 50 000 kronor för ett arbets- eller ämneslag. Priset är kopplat till det fortsatta yrkesutövandet, exempelvis fortbildning eller studieresa i syfte att stimulera till fortsatt framgångsrik pedagogisk utveckling.

Läs mer om tidigare års vinnare här.

Läs alla inlägg om Malmö pedagogpris här.

6 Kommentarer

 1. Jag vill nominera Caroline Reslow på Sofielunds förskola. Hon är alltid vänlig och trevlig mot både barn och anhöriga. Hon påverkar stämningen på avdelningen mycket positivt. Det gör stor skillnad när Caroline arbetar.

  1. Hej Berndt,
   Caroline verkar vara en toppenpedagog! Kan du nominera henne genom att fylla i formuläret här: https://forms.gle/XmLyeQLAcUWApg1s5

   Tack!

   Anna, samordnare för Malmö pedagogpris

 2. Hej
  Jag vill nominera Sigrid Sigge Olsson på Söderkullaskolan. Hon är en pedagog som ser och hör barnen. Gör så att barnen känner sig trygga. Väldigt bra bemötande, hjälpsam och omtänksam.

  1. Hej Jeanette, vad roligt att du vill nominera Sigrid. Kan du nominera genom att fylla i formuläret här: https://forms.gle/XmLyeQLAcUWApg1s5
   Tack!
   Hälsningar Anna, samordnare för pedagogpriset

 3. Kan jag nominera fler än en? Alltså göra flera nomineringar? (menar inte att spamma=)
  /Lena

  1. Det går jättebra! :-)

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!