Matte, NO och gymnasieval!

alt=””
Vill ni ge er ut i rymden och lära er om solsystem, himlakroppar och planeter eller använda lekplatsen för en fysiklektion? Är ni sugna på att skapa större förståelse för positiva och negativa tal eller geometri? För de lägre stadierna är "Malmö delar" laddad med NO och matematik. För de äldre är det dax för gymnasiemässa och vi skickar med stödfrågor som gör att mässan ger mer!

Rymden – solsystem, himlakroppar och planeter!

Under arbetet med rymden kommer ni under fem lektioner att lära er om solsystemet, om avståndet mellan himlakroppar och planeternas storlek. Andra saker som tas upp är varför det blir dag och natt, om månens faser och olika stjärnbilder. Lektionerna innehåller flera laborativa övningarna och experiment.  

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.

En gradäng är ett uteklassrum, byggd i trä med tre nivåer och två flanker. Den kan användas som en samlingsplats, en scen eller som i det här fallet för fysikundervisning. I Malmö finns gradänger på vissa skolgårdar.

Negativa och positiva tal – addition och subtraktion

Det här arbetsområdet har som mål att skapa förståelse för addition och subtraktion med negativa tal. Plus- och minustecknets olika betydelser tas upp först som följs av introduktion av negativa och positiva tal samt tallinjen och därefter räknesätten.

Geometri för årskurs 1 – Matematik

Arbetsområdets syfte är att undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang. Den ska också ge eleverna möjlighet att uppleva estetiska värden i möten med matematiska mönster, former och samband.

Gymnasiemässa – stödfrågor för ett klokt gymnasieval

Denna vecka börjar gymnasiemässorna så missa inte att ladda ner stödfrågor som hjälper eleverna att samla information om olika skolor! 

Vi önskar er en spännande lär – och valvecka!

Annika och Lena / Redaktörer på Malmö delar