Forskning och skolutveckling

Rapportserie: Forskning och skolutveckling i samverkan

I Pedagogiska inspirations egen rapportserie bygger vi tillsammans kunskap över förvaltningsgränserna. I rapportserien samlas texter som de vetenskapliga utvecklingsledarna skrivit, ofta i samarbete med förskolor, skolor och universitet. Detta för att främja ett gemensamt kollegialt lärande när det gäller resultat, vetenskapliga metoder, teoretiska begrepp eller koncept.

Läs alla delar i rapportserien här!

alt=””

Forskningsprojekt av eller i samverkan med PI

Här finns forskningsartiklar, rapporter, analyser och texter som produceras av eller i samarbete med Pedagogisk inspiration Malmö (PI) men som publicerats i andra sammanhang än Pi:s egen rapportserie. Det är till exempel texter som skrivits av externa forskare på uppdrag av eller i samarbete med PI.

Läs om forskningsprojekt i samverkan med PI här!

alt=””

Lärande och forskning från förskola och skola

Lässtrategier inom NO, läsa skönlitteratur med andraspråkselever och forskningscirklar som väg till ny kunskap – här kan du ta del av vetenskapligt orienterade texter om förskola och skola av personal och utvecklingsgrupper i Malmö stads förskolor och skolor. De flesta skrivna med stöd av eller i samarbete med vetenskapliga utvecklingsledare från Pedagogisk inspiration Malmö (PI).

Läs om lärande och forskning från förskola och skola här!

alt=””