Rolig repetition – stärk elevernas långtidsminne!

alt=””
Terminen lider mot sitt slut och det är ett gyllene tillfälle för repetition. Malmö delar tipsar om quiz och lekfull repetition i många olika ämnen.

Rolig repetition i historia (åk 7-9)

I den här resursen hittar du historiefrågor som blir både repetition och allmänbildning på en gång. Du hittar 20 frifrågor och 25 flervalsfrågor samt bifogade facit! Välj om ni vill tävla i lag, göra det som en lekfull enskild repetition eller ställa frågor till varandra. Varför inte göra en tipsrunda utomhus?

Mi año en español – tankar kring det du har lärt dig

”Mi año en español” låter eleverna skriva sina viktigaste ord, sina favoritlåtar, tre saker de vill lära sig, sitt favoritkapitel, sin bästa stund och sina bästa egenskaper.  Vill du repetera spanska finner du en samlingslapp för eleverna att använda under de sista lektionerna från läsåret.

Quiz i franska (åk 7-9)

Dags att runda av terminen och repetera franska! Koppla in projektorn och låt eleverna göra ett quiz med 20 frågor. Frågorna är kopplade till enklare ordförråd och grammatik och facit finns bifogat.  

Hur många svampar var det i korgen?

Hur många svampar var det i korgen? Här kan eleverna arbeta laborativt med ett matematiskt problem för att komma fram till en lösning. Uppgiften kan användas som en repetition av tal i potensform.

Quiz i litteraturhistoria

En stund över för repetition och lek? Låt eleverna göra ett traditionellt quiz i litteraturhistoria med frågor som ”Vem skrev …?” eller ”Under vilken litterär epok …?”. Facit hittar du under quizet. 

Vi önskar er en trevlig och rolig avrundning av läsåret!

Annika och Lena / Redaktörer på Malmö delar