Matematik, motivation och stödmaterial!
Lär mer om eTwinning och programmering
Du kan också läsa mer om eTwinning, programmering och digitala verktyg på min blogg: Digitala verktygslådan där jag i 10 år har samlat länkar jag huvudsakligen lärt mig genom eTwinning i det kollegiala lärande som sker kontinuerligt där. Vill du snabbt lära dig mer om eTwinning så är du välkommen att anmäla dig till eventet som ligger redan nu på måndag den 29/8. Det gör du i kaldendariet här på Pedagog Malmö. Kan du inte denna gången så kommer det fler tillfällen.
Inbjudan till konferensen Öppna dörren till Europa
Konferensen hålls under en halvdag på följande orter: Luleå, Gävle och Växjö. Det kommer att handla om eTwinning, programmering och digitalt lärande.
Den här dagen är till för dig som vill hämta inspiration och fördjupa dina kunskaper om internationellt samarbete och digitalt lärande. Tillsammans med Josef Sahlin, Fredrik Holmberg och Karin Nygårds kommer eTwinning Sverige att presentera olika möjligheter för dig att använda i det dagliga arbetet.
Konferensen riktar sig till förskollärare och lärare på grund- och gymnasieskolan men också till andra intresserade av internationellt samarbete med digitala verktyg.
Det kostar ingenting att delta på konferensen men om man skulle utebli så debiteras man 400 kr. Anmäl dig så snart som möjligt för det är först till kvarn som gäller.Fika ingår. Anmäl dig via länk nedan senast den 9 september 2016.
Tid och plats:
Tisdag 11 oktober 2016 kl. 12.30–17.00, Luleå Teknikens Hus i Luleå, Teknikens Hus väg 2
Onsdag 12 oktober 2016 kl. 12.30–17.00, Gävle Clarion Hotel Winn i Gävle Lokalen ligger ca 150 m från hotellet på Norra Slottsgatan 6.
Torsdag 13 oktober 2016 kl. 12.30–17.00, Växjö Konserthus i Växjö, Västra Esplanaden 10
Har du frågor, vänligen kontakta Karin Kaikkonen eller Kristina Dahlberg på etwinning@uhr.se. Arrangör eTwinning Sverige, Universitets- och högskolerådet (UHR)
Program
12.30 Registrering med kaffe och frukt
13.00 Introduktion – Internationellt samarbete genom eTwinning
14.00 Föreläsning
15.30 Så öppnade vi dörren till Europa (inkl. fika) Lärare som har använt eTwinning berättar om sina erfarenheter.
16.30 Workshop Du kommer att få möjlighet att utveckla en egen projektidé och verktyg för att omsätta den till ett konkret projekt.
17.00 Avslutning
Medverkande föreläsare:
Josef Sahlin är lärare på Årstaskolan i Stockholm. Han har under många år tillsammans med kollegor utvecklat arbetssätt och rika uppgifter som spridit sig i hela Sverige och även utomlands. Uppgifter som får ta tid, som har riktiga mottagare, ställer frågor och är rika på nya roller och förmågor. I denna föreläsning tar han avstamp i programmering och digitalisering som kreativa redskap för att ge elever möjlighet att förstå och samspela med omvärlden.
Fredrik Holmberg, Filmpedagogerna Folkets Bio Alla har rätt att lära sig läsa, tala och skriva. Det är en mänsklig rättighet. Idag innefattar det fler medier än det skrivna ordet och förutsättningarna för kommunikation förändras ständigt. Hur skapar vi en undervisning som ger eleverna dessa verktyg
Karin Nygårds, lärare i svenska på Sjöstadsskolan i Stockholm, ser tre perspektiv på programmering i skolan. Det första handlar om demokrati och allmänbildning. Det andra handlar om koden som tankeverktyg. Det tredje är koden som kreativt verktyg, som används i praktiskt skapande. Alla tre perspektiven kan finnas med på olika sätt i de flesta ämnen, säger Karin Nygårds.
Twinna lugnt/Annie