Malmö delars tankar kring det som varit och det som komma skall

alt=””

Under hösten har vi haft förmånen att ta över den didaktiska resursen Malmö delar. Den första tiden ägnade vi så klart åt att lära oss om sidans struktur och uppbyggnad, om statistik och trafik, bildhantering och sökfunktioner. Men framför allt har vi ägnat tid åt att hitta skickliga pedagoger i Malmö stad som vill dela med sig.

Att det finns gott om kunniga pedagoger i vår stad råder det inget tvivel om. Det är både inspirerande och imponerande att inse vilken kompetens som finns i våra skolor med lärare testar modeller och strategier, reflekterar och analyserar och jobbar systematiskt med att förbättra sin undervisning. Det är verkligen en ynnest att få ta del av deras arbeten.

Samtidigt är tidsbristen som många lärare tampas med tydlig. Vår vision har sedan starten varit att underlätta för lärare som vill dela med sig. Vi lägger in materialet och går igenom språket – allt för att underlätta delandet. Vill du ha en fin bild eller råd kring upplägg så finns vi till hjälp.

Januari är ju löftenas tid och inleds ofta med ny energi och lust att blicka framåt. Malmö delar inleder året med en ny framsida som snart är på plats och under våren kommer flera förbättringar på sidan. Tanken är också att följa viktiga händelser under året och kunna bistå med material som stödjer pedagogerna i ett “årshjul” där man kan hämta inspiration och material som hänger ihop med aktuella händelser eller högtider.

Vi har också en hel del spännande arbeten på gång. Redan under årets första månader kommer nytt material om ekosystemet, om hur elever på gymnasiet blir bättre skribenter, tips kring elevhälsomöten och mycket mer. Dessutom får vi med jämna mellanrum “gästdelare” från övriga delar av landet. Först ut är NPF-pedagogen Joanna Lundin som bjuder på tips om hur man gör sitt klassrum tillgängligt för alla.

Under våren kommer även “Pedagogiska kartor” att landa på Malmö delar med mängder av arbetsområden som förenar utomhuspedagogik i närmiljön med en hel rad ämnen. Här finns spännande och inspirerande material i bild, naturkunskap, matematik, historia och mycket mer.

Har du ett material som du tycker fungerar särskilt bra i klassrummet eller har du en kollega som du tycker har bra lektioner? Tveka inte att höra av dig!

Malmö delar hoppas att 2020 bjuder på massor av delad glädje som ger dubbel glädje!

 

Två tecknade ansikten i en cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.