Anna Singateh, projektledare för Pedagog Malmö Live 16 mars 2022.
Anna Singateh är projektledare för Pedagog Malmö Live 16 mars 2022. Foto: Kristian Ingers

Hallå där Anna Singhateh, projektledare för Pedagog Malmö live 16 mars!

Anna, berätta för oss, vad är Pedagog Malmö live?

– Det är en gemensam halvdag för alla Malmös pedagoger och skolpersonal som syftar till att skapa en samhörighet och röd tråd i utbildning, lärande och undervisning från förskola till vuxenutbildning. Syftet är också att inspirera och dela goda exempel från våra verksamheter och bidra till förutsättningar för ett kollegialt lärande och kompetensutveckling. Vi vill att alla ska känna att de har världens viktigaste jobb och att de verkligen gör skillnad varje dag. Det låter som en floskel men det är ju faktiskt sant.

I år genomförs PML för första gången digitalt, vad blir skillnaden jämfört med tidigare år?

– Upplägget är egentligen ganska likt tidigare år, med en mix av inbjudna gästföreläsare och föreläsare från våra egna verksamheter, dock med fokus på våra egna pedagoger i staden. Den stora skillnaden är att vi nu, för första gången någonsin faktiskt, kan samla alla Malmös pedagoger på samma ställe – framför skärmen – och nå ut med ett budskap till alla samtidigt. Det är häftigt! Vi inleder morgonen tillsammans i en livesändning, sedan kan deltagarna själva välja att fortsätta följa livesändningen eller välja att lyssna på någon av alla inspelade föreläsningar eller delta i ett dialogmöte. En annan stor skillnad är ju också att det går att ta del av allt innehåll i efterhand, det har ju inte varit möjligt förut när allt har skett ”här och nu”. Från ett planeringsperspektiv underlättar det faktiskt med en digital halvdag, det blir mindre logistik.

Är det något i planeringsarbetet som förvånat dig? 

– Det skulle väl vara det faktum att det finns en så stor vilja att dela med sig och föreläsa, trots att situationen i många förskolor och skolor varit extremt ansträngd under en längre tid. Det säger så mycket om Malmö och våra grymma pedagoger tycker jag, vilken enorm kompetens vi har i vår stad!

Vad händer med Pedagog Malmö live-sajten efter den 16 mars?

– Den kommer finnas kvar och bli en del av Pedagog Malmös ordinarie verksamhet. Mina kollegor på Pedagog Malmö kommer fortsätta att utveckla den och lägga upp små miniföreläsningar av stadens pedagoger, gärna tillsammans med en artikel, podd eller i samband med att någon delar material på Malmö delar. På så sätt skapar vi vårt eget bibliotek av TED-talks kan man nästa säga. Sidan kommer även bli en plats för videoreportage och poddar med pedagoger och skolledare. Vi hoppas att sidan kommer bli en resurs som kollegor över hela staden söker sig till för att få inspiration och ny kunskap, till exempel på arbetslagsträffar eller APT, som ju inte brukar vara så livade, lägger Anna till med ett skratt.

Om du skulle tipsa om något man inte får missa på PML – vad skulle det vara?

– Åh, vad svårt! Jag tycker det finns så mycket som är bra. Jag hoppas många tar chansen att delta i ett dialogmöte för att träffa kollegor från andra förskolor, skolor och skolformer, för det är det enda som inte går att ta del av i efterhand, så det får bli mitt tips!

 

Anna Singateh och Malik Sillah, elev på Pauliskolan, gör V-tecken mot kameran.
Anna Singhateh kommer att lotsa oss genom livesändningen den 16 mars, tillsammans med Malik Sillah, elev på Pauliskolan. Foto: Kristian Ingers

 

MER FAKTA:

– Studiedagen Pedagog Malmö live (PML) är en halvdag som genomförs för fjärde gången. I år är den för första gången helt digital.
– Studiedagen planeras av Pedagogisk inspiration på uppdrag av dess styrgrupp (med representanter från alla tre skolförvaltningar).
– I år är temat Likvärdighet, delaktighet, hållbarhet och språkutveckling
– Inbjudna föreläsare är bland andra Jenni Donohoo, Annika Andersson, Emma Leijsne och Patrick Konde, samt massor av Malmöpedagoger.
– Läs mer på pedagog.malmo.se/live, där du redan nu också kan ta del av de förinspelade föreläsningarna!