Reflektioner om filmen Det omätbara (2024)
Pedagog Malmös nyhetsbrev blir månadsbrev
Hej, Dahlia Naji! Du är redaktör för Pedagog Malmös nyhetsbrev och har utvecklat det en del under åren. På vilket sätt ändras nyhetsbrevet nu?
– Frekvensen! Den största förändringen är att nyhetsbrevet kommer ut varje månad istället för varje vecka. Det gör att innehållet blir mer handplockat, det är inte längre en redovisning av veckans intervjuer och poddar utan ett urval av vårt mest inspirerande och uppskattade material från veckorna som gått.
Förutom att dela våra poddar, artiklar, bloggar och filmer kommer vi lyfta in det som händer på våra sociala medier för er som läser nyhetsbrevet också. Det material vi gör exklusivt för Facebook och Linkedin ska du som prenumerant också få ta del av, vi lägger en liten blänkare till de inlägg/diskussioner som engagerat många. Så, det blir absolut mer handplockat och varierat i nyhetsbrevet framöver.
Hur är det att jobba med nyhetsbrevet?
– Det är otroligt kul och kreativt! Sen något år tillbaka har vi börjat lyfta in artiklar och intervjuer från arkivet och upptäckt att ni läsare tyckt det är en lika bra idé som vi gjort, eftersom ni uppskattar det. Sen är det alltid kul att få sprida resurser från Malmö delar som varje vecka rekommenderar väldigt konkreta och aktuella lektionsupplägg.
Senaste året har vi också successivt skruvat på utseendet lite. Framförallt har vi tillgänglighetsanpassat formatet och gjort det enklare för alla att ta del av materialet vi vill ska komma till nytta.
Vilka kan prenumerera?
– Alla som är intresserade av det som händer inom grundskola, förskola och gymnasie-och vuxenutbildningen i Malmö. Vi ser att vi har prenumeranter från hela landet eftersom vi sprider och delar inspiration som man kan få nytta av oavsett ort.
Detta är Pedagog Malmös nya nyhetsbrev:
Nyhetsbrevet kommer första onsdagen i månaden och är fyllt med inspiration från kollegor, skolledare och forskare i Malmö. Här kan du ta del av våra senaste poddar, filmer, intervjuer blandat med godingar från arkivet och lektionsupplägg från Malmö delar.