35 filmer på två minuter – gissa vilka!

Tre vita cirklar med svarta små cirklar inuti på grön botten.

Om man tycker om film är det svårt att inte anta utmaningen i den här korta animationen, som på ett par minuter illustrerar 35 olika filmer. Jag insåg ganska fort att det inte gick att spika alla filmerna efter att ha sett den en två tre gånger. Titta på filmen, gärna tillsammans med elever, och se om ni känner igen alla.

Tre vita cirklar med svarta små cirklar inuti på grön botten.Det kan också vara en start på en diskussion om vad vi tar med oss efter att ha sett en film. I den här korta animationen får varje film några få sekunder och ändå känner man igen dem – varför? En spännande övning kan vara att teckna eller återskapa scener från sina egna favoritfilmer och sedan gissa varandras bidrag. Glöm inte bort att ljud och musik har stor påverkan på om vi känner igen filmen eller inte. Så det gäller att vara beredd på att nynna/sjunga/skapa ljudeffekter. Om Star Wars dyker upp som exempel kan jag föreställa mig hur det låter i klassrummet (filma gärna).

Eftersom jag fortfarande inte har hittat alla 35 filmerna så får ni gärna hjälpa till genom att skriva en kommentar eller två.