Apelgårdselever äter insekter på Malmö Museer

Apelgårdsskolans sjuor äter insekter på Malmö Museer

Som en fortsättning på läsårets stora tema Hållbar utveckling inför InnoCarnival 2016 har vi hittills under hösten varit på tre studiebesök med våra elever i årskurs sju på Apelgårdsskolan.
Vi började på Kretseum, där eleverna förutom det trevliga programmet bjöds på snygg vattenflaska som de själva fick fylla med vatten med eller utan kolsyra.

Två vattenflaskor.

Vårt andra studiebesök var på IKEA i samarbete med Energifallets högstadiespecial/Naturskyddsföreningen, där eleverna fick ta del av IKEAs energi- och miljötänkande, titta på bland annat en slags emballage-robot som gör nya kartonger åt hela produkter med skadad kartong, så att de kan säljas i stället för att kasseras, kolla in återvinningsavdelningen och avslutningsvis äta UTZ-certifierad IKEA-mjölkchoklad. Gott och intressant  att med hjälp av bäst före-datum på omslagspappret kunna ta reda på var kakaon odlats!

Tredje studiebesöket var på Malmö Museer där personalen tillsammans med personal från SEA U Marint Kunskapscenter höll en fullspäckad workshop för eleverna inför InnoCarnival. Även här blev vi bjudna på tilltugg, denna gång i form av syrsor och larver. Gott och spännande. De flesta elever vågade smaka, ingen spottade ut och det gav idéer till lösningar på vårt framtida proteinbehov!

Insekter i plastpåsar.