Apelgårdselever hos SEA U och Malmö Museer

Clownfisk i akvarium.Eftersom våra elever i årskurs 9 kommit på en hedrande delad fjärdeplats i finalen under InnoCarnival i november 2014 var det torsdagen den 4/6 2015 dags att ta emot vinsten. Vi åkte buss till centralen och promenerade bort till Kommendanthuset vid Malmö Museer där SEA U håller till numera och träffade Micke, Ulf, Ulrika och Kristina som var dagens värdar. Vi delade in eleverna i grupper och min grupp började med att besöka det alldeles nyrenoverade akvariet på Malmöhus slott. Så fint!

Barn i bubbla inne i akvarium. Vi blev guidade av Micke och Ulf, och eleverna blev fullständigt uppslukade av alla spännande fiskar och andra intressanta små invånare i akvariet.  Blå hummer i akvarium.

Efter ett långt besök i akvariet och ett kortare en våning upp i museet där vi tittade på en utställning om sjöräddningen gick vi över till andra sidan vägen, ner på den gata där fiskehoddorna ligger och in på gården bakom Teknikens och Sjöfartens hus. Där träffade vi de andra grupperna och blev bjudna på goda baguetter med färskoströra och grillade grönsaker. När vi avslutat den lilla lunchpausen i det vackra vädret var det dags att byta aktiviteter grupperna emellan.

Baran håller upp fisk.Min grupp fick dissekera och rensa fisk – sill och makrill, med Ulrika, som sedan rökte fiskarna på en rök i trädgården. Under tiden som de tillagades åkte vi på en mysig båttur i kanalen med Kristina och Kallebåten. Vi fick även kika in i fiskaren Kalles gamla fiskehodda. Roligt att se!Båtar ligger förtöjda vid röd stuga.

Som avslutning fick vi smaka på den nyrökta sillen, makrillen och även horngädda som en annan grupp rensat. Gott, särskilt sillen!

Stort tack till våra vänner på SEA U och Malmö Museer för en mycket trevlig dag!