Apelgårdselever i vattnet med BBC

Elev med håv i handen blir intervjuad av journalist.

Havsambassadörer på Marint Kunskapscenter

Elev med håv i handen blir intervjuad av journalist.

 

Efter att igår besökt Marint Kunskapscenter med hela klassen i åk 8 på Apelgårdsskolan inför InnoCarnival, var det i eftermiddags dags för sju flickor att åka dit igen.

Idag var det i egenskap av Havsambassadörer – en specialutbildning som Marint Kunskapscenter arrangerar i samarbete med Miljöförvaltningen. Solen lyste och det var 16 grader i luften, något varmare än igår, så det var perfekt väder för en utflykt!

De övriga deltagarna var fem elever från vår grannskola Kryddgårdsskolan.

Vi hade under eftermiddagen sällskap av en besökare från London; Sandra som är journalist på BBC och håller på att spela in en radiodokumentär för BBC World Service – The Kids are Alright – där hon intervjuar tonåringar med stort engagemang i miljöfrågor.

 

Fyra av våra elever (och jag) blev intervjuade och det var förstås jättekul! Elev med håv i handen blir intervjuad av journalist.

Det här var givetvis en speciell situation för oss, men även för journalisten Sandra, eftersom hon aldrig tidigare intervjuat någon iklädd vadarstövlar stående i havet med vatten upp ovanför knäna!

 

Två elever i vadarbyxor tittar på havsbotten genom tratt.

 

Eleverna fick titta i vattenkikare och håva. Efteråt tittade vi tillsammans med Elinor från Marint Kunskapscenter på de organismer som eleverna hittat i vattnet; bland annat ålgräs, blå krabbor, räkor och tångsnälla (en släkting till sjöhästen). Intressant!

 

Efter fika, brainstorming, där eleverna fick framföra intressanta idéer om vad man kan göra för att locka fler människor till stranden vid Ribban, samt planering av vad som kommer att hända vid nästa havsambassadörsträff om tre veckor, var det dags att promenera till busshållplatsen igen i det vackra vädret efter en rolig och spännande eftermiddag!