Apelgårdsskolans havsambassadörer plockar plast i havet

Förarhytt på båt.

Träff tre för havsambassadörerna

Vi tog bussen från Rosengård efter lunch och promenerade mot Ångbåtsbron, där vi mötte Micke, Elinor och Anders från Marint Kunskapscenter. Vi fick lite information om upplägget för eftermiddagen och hur vi skulle fira denna barnkonventionens dag till havs. Sedan tog vi på oss flytvästar.

Svallande vågor efter båt.

 

Problemet med nedskräpningen på land som leder till att plast hamnar i havet blev väldigt påtagligt för våra elever. Först fick vi åka fiskebåt med Micke och Elinor i hamninloppet och efter en paus inomhus med bullar och varm choklad fick vi åka gummibåt med Anders runt Dockan och bort mot Västra hamnen.

 

 

 

 

 

Elever håvar vid vattenbryn.

Eleverna utrustades vid båda turerna med handskar, griptänger, håv och sopsäck och de plockade skräp med iver och entusiasm!

 

 

De hittade allt ifrån sugrör, smådelar av presentsnöre, förpackningar och plastpåsar till stora saker som en brödback, en verktygslåda och ett tjockt stort stycke isolering i frigolit på minst fyra kvadratmeter.

 

Hand håller teknikväska.

 

Man blir så stolt och glad över att våra elever går in för uppgiften och havsambassadörsuppdraget på ett positivt och självklart sätt trots småregn och blöta fötter.

 

Idag fick de två elever som är både Havsambassadörer och klassrepresentanter för Grön Flagg-rådet, berätta för övriga deltagare i Grön Flagg-rådet om sina upplevelser.

 

 

Det är verkligen skrämmande att se vad som flyter omkring i havet, och det blir en påminnelse för oss alla om att fortsätta arbetet för en renare miljö!Elever är vid vattnet och ska gå på båt.