Augustenborgsskolan: Nominerad webbplats för genreskrivande!

Avbild av webbstjärnans hemsida.

Avbild av webbstjärnans hemsida.

Ingela Clarin, svensklärare och hennes elever i klass 7 D har nominerats till ett av Webbstjärnans priser för sin webbplats Expedition Augustenborg, http://expeditionaugustenborg.wikispaces.com/.

Motivering
Eleverna har av läraren fått olika uppdrag att lösa i grupp. Eleverna har sedan fått skriva som sina upplevelser och erfarenheter kring de olika uppdragen. Syftet var att få in genreskrivandet i ett sammanhang och ge en mer sammanhållen svenkundervisning.
Bidraget nomineras inom tävlingsklassen Grundskola 6-9 för att “webbplatsen på ett spännande sätt stimulerar elevernas fantasi och kunskaper i skrivande av olika genrer“.

Se film där Ingela Clarin berättar om arbetet med webbplatsen Expedition Augustenborg på TeachMeet Syd i Malmö den 31 mars 2011.

Om Webbstjärnan.se och tävlingen.
Webbstjärnan.se är en tävling med syfte att främja publicering på internet i skolan. Bakom tävlingen står .SEStiftelsen för Internetinfrastruktur och i prispotten lockar 20.000kr för dem som har gjort bästa webbplats av alla klasser, 10.000 kr för bästa webbplats i sin kategori.
1776 lag anmälde sig till Webbstjärnan11 och 678 av dem valde sedan att delta i tävlingen. De 28 bidrag som är nominerade har valts ut med utgångspunkt i Webbstjärnans  bedömningskriterier.

Prisutdelning den 18 maj.
Vinnarna kommer att presenteras på prisutdelningenden 18 maj 2011  i Stockholm. Eventet kommer att kunna följas via webben.

Lycka till önskar alla vi i Malmö!
(Det visade sig att Ingela och hennes elever lyckades med bragden att vinna en bronsmedalj i sin tävlingsklass – läs mer här.)

Läs även artikel hos Lärarnas Tidning:  “Wiki fångar livet på ön.”