Bildligt talat

En vinbärssnigel kryper fram.

Finns det någon som missat uttrycket ”En bild säger mer än 1000 ord”? Tveksamt, eller hur? Om det stämmer får var och en avgöra. Däremot är det värt att reflektera över hur enkelt det är att ta bilder idag, bilder som du dessutom bär med dig var du än är, bilder som du kan dela med släkt och vänner med en knapptryckning.

En vinbärssnigel kryper fram.

Det bästa med att ha möjligheten att ta bilder när man vill utan kravet att släpa på tung kamerautrustning (det är frivilligt) gör att spontanbilderna blir fler och den träning varje bild för med sig, skapar på sikt bättre bilder. Oavsett om motivet är litet eller stort är inramningen viktig.Hur placerar du objektet i din komposition? Självklart kan man beskära bilden efteråt, men det är skönt när en bild känns klar när den är tagen. Ju mindre efterarbete som krävs, desto större chans att man använder sina bilder. Framkalla dem gärna på riktigt fotopapper också, för ibland är det riktigt kul att kunna ta på dem och kanske t o m sätta in dem i ett fotoalbum som man kan ställa i bokhyllan. Bara tänk på att plocka fram det emellanåt.

En vit rymdfärja ståendes i en hangar.

Glöm med andra ord inte bort att knäppa bilder i tid och otid nu när det är sommar och det kan vara värt ett försök att fortsätta med det även under hösten och vintern. God motivjakt! Eller låt motivet komma till dig.