Bygglek och odling på Guldängen

Papperspåsar med växter i.

När första snön har fallit är det inte självklart att tänka på odling. Nu går startskottet med planeringen för nästa odlingssäsong.

I våras öppnade Guldängens bygg- och odlingslekplats i Uddeholmsparken. Det är en plats där barnen själva får forma miljön genom att snickra, så och odla på platsen. Allt som odlas är ätbart och inspireras av skogsträdgårdsodling. Projektet drivs av den ideella föreningen vaxtvarket med hjälp av medel från Allmänna arvsfonden. Växtvärket har tidigare drivit projektet Bärfis, ett samarbetsprojekt mellan skolor i Höör och Malmö för att stärka barn och ungdomar i deras roll som medskapare i uppbyggnaden av ett hållbart samhälle och ett värdigt liv.

Från öppnandet i våras fram till november har förskolor, fritids och skolor (åk F-6) kommit och odlat och snickrat i den nya bygg- och odlingslekplatsen. Här finns det möjlighet att med stöd av personal på plats odla och bygga vidare på gemensamma byggprojekt eller skapa något nytt. Det man behöver göra är att boka en tid för besöket och komma överens om vad man tillsammans ska arbeta med. Det finns olika förslag på teman och aktiviteter, men det går även att skräddarsy besök för gruppen. Allt på plats är kostnadsfritt.

Det är lagom att arbeta i ca 1,5 timme och det finns möjlighet att över öppen eld grilla sin medhavda mat.

Vill ni boka ett besök? Kontakta info@vaxtvarket.se med förslag på tider ni skulle kunna komma eller ring Sara på 0706 413 431

Elever sitter på träbänkar vid odlingsbäddar.