Det amerikanska valet i skolan – vill du bidra?

En jordbglob och den amerikanska flaggan.

Valet i USA den 3 november närmar sig och världen håller andan. Kommer Donald Trump att bli omvald för en andra period eller blir det den förre vicepresidenten Joe Biden som svär eden som USA:s president?

Det amerikanska valet engagerar stora delar av världen eftersom det påverkar stora delar av världen. Beroende på vem som styr det mäktiga landet i väst blir utfallet kring gemensamma världsfrågor kring ekonomi, miljö och politiska stridsäpplen helt olika. Valet 2020 benämns på många ställen även som ett ödesval för hållbarhet och framtiden.

Att arbeta med frågor kring valet under hösten kommer att leda elever och pedagoger in på många aktuella frågeställningar i samhället. Orsak, verkan, aktörer och hur händelser på andra sidan jorden påverkar oss här i Sverige kan förtydligas och resoneras kring.

Vi på Malmö delar efterlyser nu material om och kring valet i USA som fungerar väl i klassrummet. Stort som smått är välkommet. Har du material i samhällskunskap eller historia, oavsett årskurs, och kan tänka dig att dela med dig till dina kollegor i Malmö? Tveka då inte att kontakta oss. Du behöver inte lägga tid på formuleringar eller att lägga in det i resursen – det sköter vi. Men vi behöver dig för att kunna dela det material du har provat i klassrummet!

Hur världen kan se ut efter den 3 november behöver vi din hjälp med att förmedla. Demokrater eller republikaner. Trump eller Biden. Det politiska spelet är i full gång – låt oss hjälpas åt att reda ut begreppen!

Passa på att repetera begrepp inom samhällskunskap och testa eleverna på ett lekfullt sätt med Quizlets. Missa inte resurserna:

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.