Det går fortfarande att anmäla sig till Nordic CRAFT – vinn 2500kr till din klass

Logga för Nordic craft.

CRAFT är en öppen och tillgänglig modell för hur du kan arbeta projektbaserat på ett strukturerat sätt.

CRAFT står för Creating Really Advanced Future Thinkers och är ett danskt initiativ som är väl utarbetat och beprövat. Genom CRAFT ges elever möjlighet att arbeta med verkliga problem/utmaningar som kan vara antingen lokala, nationella eller globala (eller alla dessa alternativ på samma gång). Eleverna får ta reda på fakta kring den utmaning de ska arbeta med, arbeta fram en idé i sin grupp och sedan också skapa en prototyp. Under hela denna processen så ger de också feedback till varandra i olika konstellationer. Feedbacken använder de sig sedan av för att utveckla sin produkt/prototyp/idé än mer. Lärarna ger eleverna feedback utifrån en modell som är inspirerad av ITL:s ”21st Century Learning Design” framtagen av Deirdre Butler. I Danmark har man sett att elevernas motivation att lära har ökat, de aktiverar sig mer och samarbetar väldigt bra när de skapar sina innovationer tillsammans när de arbetar med CRAFT som modell. De har också möjlighet att tävla med sina innovationer i Danish National Championship i “DM i Digital skills”. Detta går av stapeln varje år på ”Danmarks Läringsfestival” på Bella center i Köpenhamn. Läs mer om Nordic CRAFT här. Sedan detta året finns det också ett Nordiskt mästerskap i CRAFT och alla lärare som undervisar elever i årskurserna 6 – 8 har möjlighet att anmäla sig och vara med på årets webbinarium som är den 17/11.

Inbjudan till Nordic CRAFT webbinarium 2020:

Årets tema heter Fruit City och handlar om att låta eleverna skapa/planera framtidens hållbara bostäder/drömboende utifrån egna idéer och visioner. Vill du och din klass prova på ett annorlunda, spännande och roligt sätt att arbeta med verklighetsnära utmaningar så är detta webbinarium verkligen något för dig/er!  Den 17 november klockan 12-14.30 (CET) är tiden för webinariet där ni startar upp ett samarbete tillsammans med en klass från ett annat nordiskt land. Tillsammans ska ni med hjälp av innovativt och kreativt tänkande och med digitala verktyg utveckla lösningar för framtidens hållbara drömbostäder.

Läs mer om hur själva webinariet går till här:

Som en bonus kan din klass vinna 2500kr om ni är med. Det går fortfarande att anmäla sig till och med måndag den 2/11. läs mer här:
Vill du ha lite inspiration, se filmen om årets tema här:

Vill du veta mer så skriv till: annie.bergh@malmo.se

Vi ses online den 17/11!!!