Det snackas om…

Skrivmaskin från förr skriver ordet news

Snart stundar sommarlovet och i och med det är terminens sista nyhetsbrev här.

Malmö stad är en av sex skolhuvudmän som har fått utmärkelsen Guldtrappan. Utmärkelsen ges till ”skolhuvudmän som arbetar framgångsrikt och långsiktigt utifrån styrdokumenten för elevers goda kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling i skolan.”

Maria Jarlsdotter, känd skolprofil och rektor på Malmö Latinskola, har valt att säga upp sig från sin tjänst. Det gör hon delvis på grund av den ökade dokumentationsbördan och kontrollen av rektorer och lärare. I Sydsvenskan berättar hon mer om sitt beslut. (OBS – betallänk).

Skärmtid för barn är en het diskussionsfråga – inte minst inom förskolan. I ett forskningsprojekt vid Linköpings universitet undersöks hur de yngsta barnen påverkas av att använda surfplattor och smarta telefoner.
– Det finns inga argument för att små barn har behov av att använda skärmar. Däremot är det inte så att det automatiskt är skadligt. Det beror ju på vad det är barnen tittar på och hur länge, säger Mikael Heimanns, professor emeritus i utvecklingspsykologi och forskare.