Det snackas om…

News står på pusselmattor som hålls upp av händer.

Välkommen till Pedagog Malmös nyhetsbrev. Det har varit en tung vecka som har präglats av mordet på den 16-årige Ahmed Obaid.

Manifestationer har anordnats mot våldet, bland annat på skolor runt om i Malmö och vid Stadshuset. I skrivande stund har fortfarande ingen blivit gripen för brottet.

Andra skolnyheter som har susat förbi under veckan är att Malmö stad kommer att satsa mer på fritidshemmen. 39 förste fritidspedagoger kommer att rekryteras och kommunen bekostar en uppdragsutbildning med syfte att utbilda 70 medarbetare till legitimerade grundskollärare med inriktning fritidshem. Läs mer om det här.

Lärarbristen har gjort att Malmö stad vänder sig till de nordiska grannländerna för att se om arbetslösa lärare där kan tänka sig att komma till Malmö och jobba. Läs mer om det arbetet här. 

I veckan har också 1200 elever samlats på Malmö Live för att tillsammans bilda en gigantisk kör. Läs mer om Tvåornas kör och deras konsert här.

Skolinspektionens granskning av 36 förskolor visar att arbetet med jämställdhetsuppdraget i förskolan är otillräckligt. Här kan du läsa en sammanfattning och även ladda hem hela rapporten.

Foto: Colourbox