Det snackas om…

Ordet news bildas av färgglada block
News

Fredag! Helgen stundar men först en titt på några av de skol- och förskolenyheter som har publicerats i veckan.

Snart är det nytt år – har du koll på de regeländringar som börjar gälla? På Skolverket hittar du datum för ändringar av lagar, regler och läroplaner. Till exempel blir Barnkonventionen svensk lag och från och med 1 juli 2020 går det inte längre att utfärda slutbetyg inom kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå.

Ett lyssningstips inför julen är den nystartade podcasten Poddagogen. Senaste avsnittet handlar om vilan på förskolan. 

Komvux har fler elever än hela gymnasieskolan. Men på lärarutbildningen är det lite fokus på hur man undervisar vuxna elever. Nu har regeringen gett Universitetskanslersämbetet uppdraget att utreda hur lärarutbildningarna ska bli bättre.

Lärarlöner är ett ständigt hett ämne. Tidningen grundskolan har gjort en kartläggning över hur mycket lönen skiljer sig åt för förstelärare i Sveriges olika kommuner. Här kan du läsa reportaget.

 

Vill du hålla dig uppdaterad kring vad som publiceras på Pedagog Malmö? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje onsdagsmorgon. Anmäl dig här för att inte missa pedagogiska tips, inspirerande arbetsätt och insiktsfulla blogginlägg!