Det snackas om

News står på färgglatt underlag.

Det är fredag och dags att titta på några av de skolnyheter som har cirkulerat i media den senaste veckan. Först ut är tre nyheter med lokal anknytning.

Högstadielever på Apelgårdskolan och deras lärare Katarina Fornell har botaniserat bland Torups bigårdar för att hjälpa forskare att ta reda på mer om hur bin mår. Läs artikeln och titta på inslaget här.

För alla musik- och sångälskande Malmöelever presenteras nu en glad nyhet. El Sistema-undervisningen blir gratis. Läs om Kulturnämndens beslut här.

Barn- och elevantalet i Malmö ökar och så gör även förskolorna. Nu är det klart att Hyllie gård i Malmö blir förskola i Jensens regi.

Och så en mer övergripande nyhet..

Sovmorgon för tonåringar eller inte har debatterats i flera år. Forskning från bland annat USA har visat att att både skolresultat och motivation ökar för ungdomar om de får börja skoldagen senare.  I veckan visade Vetenskapens värld inslag från skolor i USA som bland annat testar metoden i ett led för att öka elevers hälsa och skolresultat. Smedshagskolan i Stockholm anammade metoden redan för tio år sedan. Hör vad skolans rektor har att säga om det i inslaget här.

Finns det någon Malmöskola som har erfarenhet av det här? Kontakta gärna Pedagog Malmös redaktion; pedagogmalmo@malmo.se