Det snackas om…

Ordet news bildas av färgglada block

Ännu en arbetsvecka är snart förbi och Pedagog Malmö sammanfattar som vanligt några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

En avhandling visar att skolans kompetens och kunskap om barn som växer upp i regnbågsfamiljer brister. Per Nordén som har skrivit avhandlingen menar att skolpersonal sällan reflekterar över regnbågsbarnens utsatthet. Flera av de intervjuade vittnar om en skolvardag fylld av mobbing, ifrågasättande och hot. Här hittar du en intervju med Per Nordén. Och vill du läsa hela avhandlingen hittar du den här.

Sydsvenskan har just nu en pågående granskning som heter: Hur mår skolan? Du hittar alla delar (OBS betallänkar) här.

Tre år har gått sedan skolattacken i Trollhättan då en ung man beväpnad med svärd tog sig in i skolan. Tre människor dog och även han själv dog efter att polisen avfyrat sina vapen mot honom. I detta reportaget kan ni läsa om Linda Forssén som precis skrivit på kontraktet för att bli ny rektor på Kronan, skolan där attacken skedde. Skolan hotades av vite för sina stora brister men situationen kunde i alla fall inte bli värre, tänkte hon. Då ringde telefonen. Läs Kit:s reportage här. 

I veckan har också utbildningsminister Gustav Fridolin meddelat att han inte kommer att ställa upp till omval som språkrör för Miljöpartiet. Fridolin som har varit utbildningsminister i fyra år längtar nu tillbaka till läraryrket. Läs en intervju med honom här.