Det snackas om…

Förstoringsglas som zoomar in på news.

Helgen närmar sig och det är dags för Pedagog Malmös redaktion att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

Fler och fler kommuner och lärosäten erbjuder arbetsintegrerad lärarutbildning – det vill säga att studier och arbete varvas. På det sätt slipper studenterna att ta studielån och arbetsgivaren hoppas kunna locka till sig personer som vill sadla om till lärare. Läs mer om hur det går till här.

Frågan om mobilförbud har blivit en politisk fråga. Förbudet står med i den överenskommelse som har gjorts mellan S, MP, C och L på nationell nivå. Men frågan är hur förbudet ska fungera i praktiken? Och är det egentligen bra med ett förbud? Här hör du SR:s reportage kring frågan.

Att språk och läsning är viktigt, inte minst ur en demokratisk aspekt ställer nog alla upp på. I detta klipp berättar Johanna Kristensson om olika digitala verktyg du som pedagog kan ge som stöd för barn med läs- och skrivsvårigheter. Se klippet här.

Lokaltidningen har varit och hälsat på Oxievångsskolan och speciellt har de hälsat på skolans senaste tillskott – naoroboten Kim. Läs mer om skolans arbete med robotarna här.

Trevlig helg!