Det snackas om…

News står på klossar av trä

Varmt välkomna till Pedagog Malmös nyhetsbrev. Tanken är att vi varje fredag kommer att samla ihop några av de nyheter inom skolvärlden, med fokus på Malmö, som det har snackats om under veckan som har gått.

Förhoppningen är att ni som läsare känner att ni får en snabb överblick över veckans snackisar, eller hittar något nytt som ni inte visste.

Skolnyheterna som har gått har präglats mycket av det avsnitt av Uppdrag Granskning som handlade om betyg. I programmet var bland annat en gymnasieskola i Malmö med som exempel. Här kan ni se programmet. Rektorn på skolan har också bloggat om kritiken som har framförts mot skolan.

En annan nyhet som rör pedagoger i Malmö stad är frågan om lönelyftet. Malmö stad har valt att inkludera förstelärarna i lyftet och man har också infört att uppdraget som förstelärare antingen kan bli permanenta tjänster eller att det blir ett visstidsförordnande. Här hittar ni artikeln.

Just nu håller det på att skissas på nya formuleringar i läroplanen för förskolan. Det är det digitala lärandet som ska föras in i planen. Samtidigt så lyfts kritik mot tron på digitaliseringens effekter i förskolan. Här hittar ni artikeln.

Foto: Colourbox