Distansstudier för högstadiet och gymnasiet på Malmö delar

En datorskärm med pratbubblor

Nya utmaningar startar det nya året när även högstadiet har distansstudier. Vi laddar startsidan på Malmö delar med förslag på resurser att använda vid distans. Ni hittar många fler när ni söker på “distansstudier” i sökrutan.

Studiestrategier 

Med fyra strategier för att studera hemma får eleverna hjälp med att komma igång och skapa goda rutiner för hemarbetet och skapa kontroll över sitt skolarbete. Resursen kan användas för att tillsammans i klassen diskutera kring hur man på bästa sätt skapar rutiner som fungerar i den nya vardagen.

Historisk insamling

Låt dina elever medverka i en historisk digital insamling som drivs av Nordiska museet! Pest, ryska snuvan och spanska sjukan. Mänskligheten har många gånger i historien hotats av epidemier. Just nu befinner vi oss mitt i en pandemi som påverkar människor världen över. Nordiska museet vill bevara erfarenheter för framtidens forskare.

Dikter och lyrik

Trerading är en resurs som är en prestigelös introduktion till dikter och lyrik. Eleverna skriver treradingar och du som lärare väljer om ni ska dela med er av varandras dikter på en padlet eller annat lämpligt digitalt forum eller om eleven ska skicka enbart till dig. 

Välkomna in och botanisera! Glöm inte att vi välkomnar era bidrag i det kollegiala lärandet. Vi lägger in ditt material på Malmö delar och fixar med bilder om ni vill. Kontakta oss om du har material som du vill dela med dig av på: malmo.delar@malmo.se

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.