Du är som lärare fantastisk och genial

Skärmavbild av Malmö Delar.

Du är som lärare fantastisk och genial och har under din långa-korta karriär gjort ett antal övningar och lektioner som fått eleverna att stjärnögt engagera sig. Och eftersom du är fantastisk och genial är dina kollegor givetvis det också – alla över 3000, bara i denna stad.

På samma sätt som du har dessa kollegor gjort fantastiskt pedagogiskt material som deras elever har fått uppleva. Problemet är bara att du inte kan ha alla elever i staden så att de kan få ta del av allt ditt genialiskt arbete. På samma sätt kan inte dina elever automatiskt ta del av det genialiska material som utformats av en kollega på andra sidan staden – eller?

Bra lärare delar med varandra, det har vi i Malmö förstått – liksom alla andra. Vad vi i Malmö har gjort som andra kanske inte har gjort (än) är att vi skapat en plattform för delande som går bortom skolans Google drive och som är mer välordnad och sökbar än andra delarplattformar – till exempel lektion.se. Vi kallar vår plattform för Malmö delar och den är alldeles nylanserad.

Nu när terminen precis börjat hoppas jag att ni vill svänga förbi Malmö delar med två tydliga tankar i huvudet: 1) Finns här något en genial kollega redan gjort som jag bara kan ta rakt av och därför spara en massa tid i planeringsarbetet under terminen? 2) När jag nu själv skapar arbetsområden, lektioner och övningar – kan jag ha Malmö delar i tankarna och dela med mig av det jag gjort när jag är klar? Vi på Malmö delar kan till och med hjälpa till med tips och trix som får ditt material att skina lite extra.

Så kan vi skapa varje elevs bästa skola. Tack vare dig och dina kollegor.

Text: Christoffer Krämer