Elinors prylappar

Tre appar ligger på hög.

Kvinna står vid veranda.

Elinor Holgersson arbetar på Karlshögs förskola på Håkanstorp i stadsdelen Kirseberg. Hon skaffade en Android-telefon efter att hon hade lånat dotterns smarta telefon som tillfälligt vistades i USA. När dottern kom tillbaka skaffade sig Elinor en egen smart telefon.

Ikonen för appen Tradera.

Tradera

Jag går in på Tradera och Blocket varje dag för att se om det finns några roliga fynd. Det kan vara kläder, datorer, telefoner och lite av varje. Jag handlar egentligen inte så mycket, utan är mest inne och tittar. Det är ganska kul att titta runt. Man får också en uppfattning om vad som är populärt, vad saker och ting kostar, vad man kan få om man skulle sälja osv. Familjen kallar mig för Tradera-nörd  … Pris 0 kr. (Plattform: Android & iOS)

Ikonen för appen Blocket.

 Blocket

… Egentligen handlar jag inte så mycket. Men jag kan slå ihjäl några timmar på att titta på prylar. Jag har bara köpt något två gånger, och sålt en gång. Två par skor, varav ett par som jag sålde igen för att de var för stora. Ett av mina köp fick jag med post och det andra hämtade jag själv här i Malmö.  Det är hur smidigt som helst. Pris: 0 kr. (Plattform: Andorid & iOS.)

Ikonen för appen Aftonbladet.

 

Aftonblandet

Elinor startar morgonen varje dag med att gå in på Aftonbladets att för att läsa de senaste nyheterna. Appen innehåller reklam men man får tillgång till gratis nyheter. Mer exklusivt material kostar, men för Elinor räcker gratismaterialet. Pris: o kr (fler nyheter kostar).

Elinors sommar

Elinor ska bila till Kroatien i sommar med man och två döttrar som är i 20-års åldern. Där ska de bo på hotell – som de har beställt via en app. Sedan blir det även en tur till stugan på Österlen som är en samlingspunkt för hela släkten.

Ikonen för appen app store.Appar till din iOS-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.

Text: Charlotte Christoffersen