En salig blandning eller ett smörgåsbord

Lappar med ord som hänger på ordet 'Smörgåsbord'.
Vecka 19 bjuder Malmö delar på en vårlik picknick eller ett smörgåsbord av spännande resurser inom en variation av ämnen. Här kommer dilemman inom religion, ordlistor med mattebegrepp, fysik för lågstadiet, historia för gymnasiet och så lyfter vi såklart teckenspråkets dag som infaller den 14 maj. Så varsågod att inspireras och ta av det som faller dig i smaken!

Den första rätten på bordet är Etiska dilemman – övningsmaterial och exempel för elever . Den lämpar sig för lärare som vill låta eleverna träna på att bena ut olika etiska dilemman. Ett av resursens dokument hjälper eleverna med en metod där de – med hjälp av olika etikskolor – benar ut etiska dilemman och resursens andra dokument bifogar ett antal olika potentiella dilemman som eleverna kan sätta tänderna i.

Tallriken har ännu mycket plats kvar och nu kan du välja bland en massa godbitar i form av begreppsordlistor för matematik översatt till olika språk. Välj och vraka bland språken med mattebegrepp som passar såväl högstadiet som gymnasiet.  När du ändå är inne på plockmaten kan du plocka åt dig en eller flera brain breaks, små eller stora, för klassrummet eller skolgården.

För något ordentligt att bita i serveras ett gediget arbetsområde om Israel – Palestina för den som är sugen på historia och för den som törstar efter fysik för lågstadiet serverar vi Vatten, blandningar och lösningar.

Vi kröner veckans smakresa med tårta för att fira att det är teckenspråkets dag om du och dina elever vill lära er användbara handtecken! Är du ännu inte mätt är skafferiet fullt på Malmö delar – för dig att välja och vraka!

Vi önskar er en fin vecka!

Annika och Lena

Redaktörer på Malmö delar