En spännande vecka med Apelgårdsskolans nior (del 2, på InnoCarnival)

Mingel på utställning på InnoCarnival Skåne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På torsdagen var det äntligen dags för InnoCarnival på Malmö Live, där våra elever visade upp vårt tjusiga tävlingsbidrag Apelgårds Trädgård (Titta!) . Deltagarna var många med allt från duktiga tredjeklassare från Lindängen till universitetsstudenter med egna företag.

 

 

 

Våra elever visade upp modellen och idén Apelgårds trädgård för elever och lärare från andra skolor, skolchefer, kommunstyrelsens ordförande, projektledaren för InnoCarnival och en journalist från Sveriges Radio P4.

 

Hon återvände på eftermiddagen för en liveintervju (Lyssna!) med två av våra elever! Så roligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På fredagen var det fortsättning för InnoCarnival. En av eleverna som var på plats en halvtimme innan start blev filmad och intervjuad av ett internt filmteam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade besök av Sanna från Naturskyddsföreningen, som varit till stor hjälp i början av vår arbetsprocess och Jonnah som ska bli lärare och har haft sin praktik hos oss på Apelgårdsskolan.

Efter en stund kom ett tv-team från Al-Jazeera och ville göra ett reportage om oss till deras morgonprogram (med 300 miljoner tittare).

Först intervjuade de en av våra flickor på arabiska och sedan en av våra pojkar på svenska.

 

 

Efter lunch hade vi besök av tre skolledare från Rosengård, vår kurator, skolpolitiker, lärare och en del privatpersoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleverna berättade om arbetet och kopplingen till de globala hållbarhetsmålen.

Efter två mycket händelserika dagar fyllda av integration, innovation, kreativitet, hållbar utveckling, muntliga framträdanden inför människor man inte känner, möten med vuxna och elever från andra skolor i hela Skåne och en hel del oväntade inslag var det prisutdelning och slut på InnoCarnival för den här gången.